L'EUROLLIGA DE BÀSQUET

El Barça segueix al purgatori

L'equip blaugrana pateix la tercera derrota a casa al no poder amb el campió Fenerbahçe (68-83)

jcarmengol41243729 171208232829

2
Joan Carles Armengol

El Barça no aixeca el cap a Europa. Tant és que jugui a casa com a fora. I és que l’equip de Sito Alonso segueix sense estar a l’altura a l’Eurolliga. En un partit decisiu al Palau Blaugrana, el conjunt blaugrana es va emportar  una nova derrota, en aquesta ocasió davant el vigent campió d’Europa,

el Fenerbahçe de Zeljko Obradovic (68-83), en un partit que va començar amb tot a favor i que es va complicar enormement quan l’equip de multillorejat tècnic serbi (nou títols europeus en cinc equips el contemplen) va ser capaç d’alentir el ritme, moderar el marcador i fer-se amo  del partit.

El Barça, que es podia enganxar a la competició, s’ha quedat amb un balanç de quatre  victòries i set derrotes que li faran molt difícil accedir a la zona dels vuit millors que afrontaran els play-off de quarts de final previs a la final four. La pròxima cita serà, a més a més, dijous a la pista de Reial Madrid, que ahir també va perdre a Atenes, davant l’Olympiacos en la pròrroga (92-83), i està així mateix a tocar de la classificació, amb un balanç de 5-6 al qual el Barça no ha sigut capaç d’accedir.

Arrencada rutilant

Per com van començar les coses, no semblava que el partit s’hagués d’acabar com quasi tots els que el Barça ha afrontat en el torneig europeu. Un primer període rutilant es va resoldre amb un prometedor 28-22. Però en els 20 minuts següents el Fenerbahçe va neutralitzar del tot els decaiguts jugadors blaugrana, que només van fer 23 punts en aquells dos quarts (51-64 al minut 30). En l’últim període, l’avantatge de l’equip turc no va fer més que créixer (va arribar a ser de 17 punts, 63-80), i va certificar la tercera derrota del Barça al Palau i la setena en 11 partits a l’Eurolliga.

Les famoses desconnexions van portar l’equip de Sito Alonso a un altre fracàs. En els primers 10 minuts, un immaculat percentatge del 100% en triples (5 de 5) van sostenir l’entonat conjunt blaugrana, que imposava la seva velocitat a la pista i el seu encert davant el cèrcol rival.

Però Obradovic és tot un mestre en l’art de portar el ritme dels partits al seu terreny, que és el que va fer el Fenerbahçe, de manera que va truncar la velocitat de creuer del Barça, que es va encallar davant les dificultats. Els 10 punts aconseguits en el segon quart (per a un encara igualat 38-39 en el marcador) i els 13 del tercer (51-64) van condemnar l’equip blaugrana a seguir en el purgatori europeu.