L'EUROBASKET-2017

Pierre Oriola: "És una passada jugar amb els Gasol"

El nou pivot del Barça afronta amb ambició un nou episodi de la seva meteòrica carrera en el creuament de quarts amb Alemanya

rpaniagua39962793 fur75 cluj  ruman a   05 09 2017   el ala p vot espa ol pier170911190454

rpaniagua39962793 fur75 cluj ruman a 05 09 2017 el ala p vot espa ol pier170911190454 / ROBERT GHEMENT

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola / Istanbul

Poques carreres són tan singulars com la de Pierre Oriola, el pivot de Tàrrega, de 24 anys i 2,06, un dels jugadors pels quals ha apostat el Barça aquest estiu per reconstruir el projecte del Palau. Un milió d’euros n’ha pagat al València, tal com estipulava la clàusula de rescissió, i la firmat ha sigut per quatre anys, cosa que diu molt de les esperances que té Sito Alonso amb la seva incorporació.

Oriola es prepara per viure avui, com a integrant de la selecció espanyola, un nou episodi d’una ascensió meteòrica: els quarts de final de l’Eurobasket contra Alemanya (17.45 hores, Cuatro). 

«Ha sigut un any perfecte, el millor de la meva carrera. He jugat tres finals amb el València. He guanyat l’ACB. Vaig fitxar pel Barça. He vingut a la selecció. I ara estic a punt de jugar els quarts del torneig i amb possibilitats d’arribar a la final de l’Eurobasket. No pot ser millor», diu Oriola, que vol seguir avançant. «Miro de tenir els peus a terra, perquè tot ha anat molt ràpid. Has de ser conscient d’on vens i el que ha costat. Però no em vull aturar aquí. Soc molt ambiciós, vull continuar millorant», afirma el jove ala pivot, que confia en les possibilitats de la selecció davant una Alemanya en la qual destaquen el base dels Atlanta Hawks, Dennis Schröder, el pivot del Baskonia, Johannes Voigtmann, l’ala pivot Daniel Theis, fitxat pels Celtics aquest estiu o l’exsaragossista Robert Benzing. 

«Estem amb moltes ganes i amb confiança. Sabem que Alemanya és un gran equip i que no ens regalaran res», explica. «Però nosaltres estem molt units, hi ha bona química, cadascú coneix el seu rol i això fa que arribin els resultats. Sabem quin és l’objectiu i tant de bo tornem amb medalla», explica.

Notícies relacionades

El camí no ha sigut fàcil per a Oriola, que fa només quatre anys va veure com el Manresa prescindia dels seus serveis i acabava recalant a l’Osca de Joaquin Costa per «agafar experiència» durant dos anys a la LEB. «Costa ha sigut una de les persones que més m’ha ajudat en el bàsquet i m’ha fet veure la necessitat de treballar cada dia al màxim i a entendre l’ètica de treball que ara tinc». El Sevilla li va donar «l’oportunitat» de tornar a l’ACB fa un parell d’anys, en un equip que tenia Willy Hernangómez i Kristaps  Porzingis. Després va recalar al València, equip amb el qual va aixecar la Lliga contra pronòstic en la final contra el Madrid («sense desmerèixer ningú, el que vam fer va ser espectacular», reivindica). I, aquest estiu, fitxatge pel Barça i trucada de la selecció, que ha acabat per incloure’l al costat de jugadors als quals mitificava.

«És una passada estar al costat de Pau i Marc Gasol o Navarro. Al principi estava molt tallat davant de tots ells, perquè per a mi són un mirall. Però al final ens tracten com a un més i intentem seguir els seus consells i l’exemple que ens han fet arribar aquí i triomfar», explica el nou jugador barcelonista, malgrat que en qui es reflecteix més és en Felipe Reyes. «Sempre m’ha agradat molt la seva capacitat de lluita. Mai dona una pilota per perduda. Tant de bo pogués arribar a la meitat de tot el que ha guanyat», afegeix Oriola, que es defineix a si mateix com un treballador. «Em veig com un guerrer, un lluitador. Miro de donar sempre el 100%», explica. «Estic disposat a treballar les hores que faci falta perquè penso que no tinc el do que té altra gent i intento arribar als seus mateixos objectius a base d’esforç», afirma Oriola, que espera tornar la confiança que ha posat el Barça en la seva arribada. «Un milió d’euros són molts diners», assumeix. «Però no estic pressionat per això, sinó amb la il·lusió de tornar aquesta confiança que han posat en mi. Tornar-la a base d’esforç, de fer les coses bé i portar l’equip on es mereix, a la lluita pels títols».