L'EUROPEU DE BÀSQUET

Espanya sobreviu a una batalla amb Turquia i passa a quarts de final

Ricky Rubio decideix amb 12 punts en l'últim quart en un pols agònic (73-56 )

GRA227. ESTAMBUL (TURQUÍA), 10/09/2017.- El pívot de la selección española de baloncesto Pau Gasol (i) controla el balón ante la oposición del jugador turco Goksenin Koksal(d) durante el partido de octavos de final del Eurobasket 2017 disputado esta tarde en la ciudad turca de Estambul. EFE/Juan Carlos Hidalgo

GRA227. ESTAMBUL (TURQUÍA), 10/09/2017.- El pívot de la selección española de baloncesto Pau Gasol (i) controla el balón ante la oposición del jugador turco Goksenin Koksal(d) durante el partido de octavos de final del Eurobasket 2017 disputado esta tarde en la ciudad turca de Estambul. EFE/Juan Carlos Hidalgo / Juan Carlos Hidalgo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola / Istanbul (Enviat especial)

A Istanbul, el mateix escenari on va començar la llegenda d'aquesta generació d'or  fa 16 anys, el 2001, Espanya segueix escrivint la seva història sense que s'acusi el pas del temps. Aquell bronze europeu va ser l'inici. Però no es coneix encara el final. De moment, amb el seu triomf davant Turquia, l'amfitrió, en un encès Sinan Erdem Arena, sobrevivint a una batalla èpica, com poques que es recorden (73-56), va tornar als quarts de final de l'Eurobasket, el territori que ha trepitjat en totes les grans competicions des d'aquella cita, on l'espera Alemanya.  El temps posarà al lloc que li pertoca una trajectòria tan sensacional.

Turquia va ser un enemic temible, arrossegat per l'atreviment dels seus joves, especialment Korkmaz, autor de 20 punts, però la selecció va saber trobar sempre resposta a l'equip en els moments més calents, amb aparicions decisives de Ricky Rubio amb 12 dels seus 15 punts en l'últim quart (va obrir el marcador a 66-52 a tres minuts del final amb dos triples claus) o de Juancho Hernagómez, que va sumar cinc punts consecutius quan el partit es complicava, donant així el relleu que necessitaven els Gasol, en un partit on van sumar més en defensa i el rebot que de cara a cistella.