El Joventut perd a Saragossa un partit crucial per a la salvació (71-69)

La Penya, que va tenir l'últim tir per guanyar o forçar la pròrroga, almenys va aconseguir salvar el basket-average

Tomasz Gielo i Garrett Stultz, del Joventut, lluitant per un rebot amb Martynas Gecevicius, del Tecnyconta Zaragoza. / Toni Galan

2

Aquest diumenge el Divina Seguros Joventut ha caigut de manera agònica a la pista del Tecnyconta Saragossa (71-69) en un partit crucial per a tots dos conjunts en la lluita per evitar el descens. Després d'anar a remolc durant tot l'últim quart, Jerome Jordan va tenir el tir per forçar la pròrroga, però la victòria es va quedar a la capital aragonesa. La Penya, almenys, va salvar el 'basket-average', ja que a Badalona van guanyar els verd-i-negres per quatre punts.

El Saragossa es va emportar un enfrontament molt lluitat i amb molta tensió per tot el que es jugaven els dos equips. Per als locals era ineludible guanyar per sortir de la penúltima posició, mentre que per als catalans hauria suposat haver deixat la salvació a quatre passes. El partit sempre va estar igualat amb alternatives per a un conjunt i l'altre en moments determinats, i en el qual l'equip català va tenir una última opció per empatar o guanyar amb un triple, però no ho va saber aprofitar.

BON INICI A LA PINTURA

L'encert del conjunt badaloní en els triples a l'inici del partit, el seu domini del rebot ofensiu i la falta de joc interior dels locals, que ho confiaven tot a llançaments exteriors, va permetre a la Penya posar-se per davant al marcador (10-16, m. 9), encara que una reacció a l'últim minut del primer quart va ajustar les xifres (19-20).

El bon inici del segon parcial del conjunt saragossà el va posar per davant amb una diferència màxima de cinc punts (26-21) al minut 12, però no va ser capaç d'eixamplar més la bretxa, tot i que Diego Ocampo va haver de retirar de la pista Jerome Jordan després de cometre la seva tercera falta, perquè el seu substitut, Garrett Stutz, va aprofitar la seva major estatura i fortalesa per posar en un compromís el joc interior aragonès. No obstant això, l'equip local es prenia la revenja en atac amb la parella Fotu-Jelovac, que tots dos van arribar al descans amb 11 punts cada un.

Amb nou rebots ofensius en arribar a la mitja part, els verd-i-negres compensaven el seu menor encert en els tirs de camp amb dobles oportunitats per anotar i deixar el marcador ajustat (41-39).

AVANTATGE DESAPROFITAT

En tornar dels vestidors va ser el Joventut qui va estar més centrat i es va desmarcar per 7 punts (46-53, m. 26), moment que es va tornar crític per al conjunt vermell perquè, tot i que encara quedava molt temps, va semblar que li arribaven el pànic i les presses, fet que no va acabar d'aprofitar la Penya per rematar.

Amb més cor que cap, el Tecnyconta al final va sortir airós de la situació per arribar viu a l'últim quart (53-55), quan sempre va anar per davant al marcador, encara que de manera exigua, davant un oponent que també va notar els nervis en els últims minuts però que almenys va aconseguir salvar la diferència particular per a possibles empats al final de la competició, ja que a Badalona es va imposar per quatre punts d'avantatge.