El Barça s'exhibeix davant l'Andorra (102-65)

L'equip de Bartzokas reacciona a la Lliga ACB i la Penya guanya a la pista del Betis

jcarmengol37826838 gra118 barcelona 26 06 2017 el alero griego del barcelon170326140657 / Alejandro Garcia

jcarmengol37826838 gra118  barcelona  26 06 2017   el alero griego del barcelon170326140657
jcarmengol37826997 gra139  sevilla 26 03 2017   nicola radicevic  i  y bostjan 170326143125

/

2

Eliminat ja d’Europa, on ha completat un curs depriment, el Barça intenta recuperar el somriure. No li serà gens fàcil, ni tan sols havent encadenat dos triomfs consecutius a la Lliga ACB, l’únic títol al qual pot aspirar l’equip de Bartzokas. El Barcelona va sotmetre el MoraBanc Andorra amb una exhibició de contundència, superant els 100 punts, però les doloroses ferides europees no se’n van així com així. Tot i batre el rècord d’anotació en un quart (els blaugranes van sumar 39 punts en l’últim del partit), aixafant el seu rival amb una lliçó d’eficàcia ofensiva i tenint fins a quatre jugadors amb 14 o més punts: Vezenkov en va anotar 18; Rice, 15; Claver, també 15, i Navarro, amb 14 en només nou minuts a la pista, es va unir al final a la festa.

Bartzokas i el seu equip necessitaven un matí tranquil. Un partit per no retreure’s res. Per recuperar sensacions, dirien els experts, quan, en realitat, és intentar passar l’immens dol europeu tan ràpid com sigui possible. No només va ser el marcador més inflat de la temporada sinó que va despullar, a més, un feble Andorra.

DESFERMAT EN ATAC

El Barça es va oblidar, a més, del joc interior perquè va obrir la primera bretxa destacable de l’enfrontament sense Ante Tomic a la pista. En el descans, encara semblava resistir una mica l’equip de Joan Peñarroya, que perdia llavors per només 12 punts (43-31). Després, va arribar el daltabaix andorrà davant un Barcelona desfermat en atac en l’últim quart de partit on les diferències ja van ser abismals amb un festival de triples d’Eriksson (en va anotar tres dels quatre que va llançar) i Vezenkov, amb quatre de sis. Els blaugranes es van acostar fins i tot als 40 punts de diferència, el retrat del drama que va patir el MoraBanc.

SÀBAT, LA FIGURA

La Penya, per un altre costat, tampoc va fallar en el seu decisiu viatge a Sevilla per enfrontar-se al Betis, un rival directe per la permanència, en un d’aquells partits que tenen molt més valor que el numèric. Els dos equips estaven separats per una sola victòria abans d’aquell duel matinal. Els andalusos acumulaven vuit victòries; els catalans, només set. D’aquí ve el valor del triomf del Divina Seguros Joventut (57-71) perquè va recuperar  el basket-average particular, un altre factor fonamental, a més de trencar una mala ratxa fora de Badalona on l’equip de Diego Ocampo només va arrencar un triomf en els últims cinc mesos.

De Manresa, l’última victòria, a Sevilla, on Albert Sàbat va resultar determinant amb els seus 22 punts (cinc triples de 10 intents), ajudat també per Alberto Abalde, amb 20 punts i 25 de valoració. La Penya va conquistar un valuós triomf fonamentat en un superb segon quart on només va deixar anotar cinc punts a l’equip andalús. Aquell parcial de 5-21 va injectar energia i determinació a la Penya, que va tornar a casa més optimista.

DERROTA DEL MANRESA

El Barça va guanyar i va aixafar, el Joventut va guanyar i va ressorgir, però el Manresa, en canvi, va perdre a casa seva en el duel contra el Fuenlabrada, que va tenir Marko Popovic com la gran estrella. Va anotar en l’últim quart 19 punts (cinc triples inclosos), dels 28 de l’equip madrileny i va frenar la remuntada del Manresa en el tercer quart. L’equip d’Ibon Navarro s’havia ficat al partit. Però llavors va aparèixer Popovic (30 punts) per guanyar el partit. Ell sol. Literal.