L'EUROLLIGA DE BÀSQUET

El Barça queda eliminat de l'Eurolliga

La victòria de l'Efes a Kaunas deixa fora el conjunt blaugrana, que s'enfronta al Madrid ja sense opcions

lmendiola37758835 roda premsa bartzocas 15 2 2017 fotografia  joan monfort170321133138

lmendiola37758835 roda premsa bartzocas 15 2 2017 fotografia joan monfort170321133138

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El tècnic del Barça, Georgios Bartzokas, encara amb enorme motivació el clàssic europeu que avui els enfrontarà al Reial Madrid (21.00 hores). El repte es limita a guanyar l’etern rival perquè els blaugranes ja estan eliminats de l’Eurolliga després que ahir a la nit l’Efes aconseguís la victòria davant el Zalguiris (68-76). D’aquesta forma, l’equip blaugrana tanca el seu pitjor balanç en la recent història en el torneig continental: 16 derrotes en 26 jornades, l’última amb el Darussafaka.

Després de l’eliminació, el Barça buscarà a Madrid una victòria de prestigi que li serveixi de punt d’inflexió d’una pèssima campanya. L’equip de Laso, assegurada la seva presència als 'play-off', en canvi, persegueix garantir-se l’avantatge de camp en la ronda següent. 

«Som el Barça i volem guanyar sempre i contra el Madrid és sempre un partit especial», va explicar Bartzokas, quan encara els blaugranes tenien alguna possibilitat de mantenir-se vius en la competició.

«Sabem que trobarem un Madrid molt motivat perquè necessiten la victòria i perquè som el Barça», va dir Bartzokas sobre el primer dels tres partits que el seu equip afrontarà aquesta setmana, amb una doble jornada europea. L’Estrella Roja visitarà divendres el Palau en l’Eurolliga i diumenge ho farà el Morabanc Andorra en la Lliga.

"COMPETIR AMB DURESA"

El preparador barcelonista assumeix que el seu equip es trobarà a Madrid un ambient difícil, però això no l’inquieta, tenint en compte el precedent viscut fa tot just 10 dies a la Lliga, on els blaugranes van plantar cara i van perdre per una genialitat de Llull.

Notícies relacionades

«L’ambient serà igual d’advers que a Badalona diumenge, nosaltres només ens hem de preocupar de competir i jugar amb fermesa», va apuntar el tècnic grec, que va tornar a queixar-se pel calendari dels equips que competeixen a l’Eurolliga. «Estem pagant un peatge molt dur. Ho veiem cada setmana, el Madrid té les mateixes derrotes a la Lliga que nosaltres i també li passa al Baskonia. És un desavantatge».

Pablo Laso, entrenador del Madrid, considera que la visita del Barça, més enllà de la victòria, és un dia per fer un pas endavant com a equip. «Seguim líders a l’Eurolliga i volem assegurar com més aviat millor l’avantatge de camp. A més venim de dues derrotes doloroses (Obradoiro, a la Lliga; Panathinaikos, a la competició europea) i volem fer un gran partit contra un gran rival».