BÀSQUET

Tomic sosté el Barça en un pèssim partit contra el Manresa

El pivot, amb 13 punts i 11 rebots, resol un partit en què els dos equips van completar un nefast 2 de 47 en triples

lmendiola35756391 gra075  manresa  barcelona   02 10 2016   el p vot estadouni161002181615

lmendiola35756391 gra075 manresa barcelona 02 10 2016 el p vot estadouni161002181615 / Susanna Saez

3
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

El Barça va iniciar la Lliga Endesa amb una raquítica victòria a Manresa (50-56), en una actuació que va deixar la sensació que els dos conjunts es troben encara de pretemporada, més que en el primer partit oficial, i que encara tenen molt per millorar. En global va ser un xoc per oblidar, que va deixar un rècord negatiu: el 15-23 del descans, el pitjor registre en la història de l’ACB.

Va ser un compendi de l’error en tots els sentits, un partit pèssim per part de barcelonins i manresans, travat i sense continuïtat, que no va tenir res a veure amb la final de la Lliga catalana.

Els manresans no van anotar el seu primer triple fins que faltaven 35 segons per al final, després de fallar els 21 primers. Va ser el nord-americà Scott Suggs qui ho va aconseguir. El Barça també va ser víctima d’un dia negat des de l’arc. No va anotar el seu primer triple fins al 19è intent, un tir de Vezenkov.  Entre tots dos van sumar un nefast 2 de 47. I  el punt de mira de tots dos tampoc va estar afinat, ni a prop de cistella ni des del tir lliure (5 de 12 dels locals; 9 de 19 dels visitants).

Així que la trobada es va resoldre pels comptats esclats de qualitat dels blaugranes, especialment d’Ante Tomic, l’únic que va estar en els seus números habituals (13 punts, 11 rebots, 25 de valoració) i es va fer valer a la pintura.

SENSE DIRECCIÓ / Al Barça tot va ser conseqüència de falta de timó. Privat de les bases, Rice Koponen, també de Ribas Navarro, l’equip de Bartzokas va estar escapçat durant molts minuts.

El jove Peno, de 19 anys, es va trobar molt més encotillat de com se l’ha vist en la pretemporada. Tampoc va trobar la resposta en el jove Pol Figueras. Va ser Oleson qui va haver de portar la direcció la major part del temps i a aquesta falta de control s’hi ha d’atribuir l’espessor ofensiva, que es va anar contagiant entre tots els jugadors a qui va recórrer el tècnic blaugrana. El Barça va concedir 17 rebots ofensius i només va repartir 8 assistències.

La situació no va ser gaire millor al bàndol del Manresa, amb el seu fitxatge estrella, el pivot croat Luka Andric carregat amb tres faltes personals abans del descans i amb Suggs, jugador que ha de ser el seu referent, desaparegut fins als últims minuts, en què finalment va assumir la responsabilitat: 12 dels seus 14 punts van arribar en l’últim quart. L’equip d’Ibon Navarro va anar avançant en el partit per caràcter i cor.

EMPIPAMENT DE BARTZOKAS / En aquest escenari de despropòsits, el xoc es va convertir en un inconnex intercanvi de cops, del qual el Barça es va poder escapar en el tercer quart (31-40), i va obrir els seus primers avantatges, que va estirar en l’últim període fins als 16 punts, per evitar atabalaments i sumar la primera victòria amb què la Lliga comença a fer camí.

Bartzokas va admetre el seu empipament a l’acabar-se el partit. «Els percentatges de triples i tirs lliures són horrorosos. Si hem guanyat ha sigut per la defensa». El tècnic blaugrana va explicar que no té cap intenció de forçar la recuperació dels seus jugadors. Encara que el seu equip tindrà descans en la jornada intersetmanal de la Lliga ACB, afrontarà aquest dimecres un partit amistós al Palau Sant Jordi contra els Oklahoma City Thunder de la NBA.

«Pot ser que Navarro tingui 10 minuts contra els Thunder. Però no arriscaré ni amb ell, ni amb Ribas ni amb Rice. El partit clau és contra el Baskonia», va aclarir el grec en referència al xoc de Lliga de diumenge vinent al Palau.