Ibaka, fora de la llista de Scariolo

La Federació i el jugador han arribat a l'acord de no entrar en la convocatòria per a Rio pels problemes físics del pivot

lmendiola28750102 feb 19  2015  oklahoma city  ok  usa  oklahoma city thunder 160625172055

lmendiola28750102 feb 19 2015 oklahoma city ok usa oklahoma city thunder 160625172055 / Mark D Smith

1
Es llegeix en minuts

Serge Ibaka no anirà amb la selecció espanyola de bàsquet a Rio. El pivot hispanocongolès, de 26 anys i 2,08 d'estatura, ha arribat a un acord amb els responsables de la Federació per quedar fora de la llista que donarà aquest dilluns el seleccionador Sergio Scariolo, segons explica el mateix jugador en un comunicat conjunt amb la FEB que ha donat a conèixer aquest dissabte.

La decisió obre la porta a la presència de l'hispanomontenegrí Nikola Mirotic, jugador dels Chicago Bulls, igual que va passar a l'Europeu de França de l'estiu passat, en què la selecció es va proclamar campiona, ja que la FIBA només permet la presència d'un jugador nacionalitzat per plantilla en els seus tornejos.

Notícies relacionades

"Després de diverses converses en les últimes setmanes entre el seleccionador Sergio Scariolo i Serge Ibaka, encaminades a valorar la seva inclusió en la convocatòria de la selecció prèvia als Jocs Olímpics, i després d'arribar a la conclusió que, com a conseqüència d'una temporada molt llarga i intensa, físicament el jugador no està al cent per cent, la FEB i l'internacional espanyol han pres de comú acord la decisió de no incloure'l a la llista de convocats. Les dues parts consideren que és la millor decisió, tant per al jugador com per a la selecció", pot llegir-se a la nota de premsa.

"Ibaka i la FEB volen deixar expressa constància que malgrat la seva absència aquest estiu, Serge segueix i seguirà formant part del grup de la selecció, als èxits de la qual va contribuir en anteriors campionats, i aquest estiu animarà i recolzarà en la distància els seus companys com un seguidor més". recull el comunicat conjunt.