EL 'PLAY-OFF' DE L'EUROLLIGA

El Barça acaricia la 'final four'

Abrines, amb 25 punts, va obrir el camí d'un triomf que situa 2-1 als blaugranes (82-70) mentre el Madrid cau eliminat

 

  / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

Berlín apareix molt més a prop que mai per al Barça, que es va col·locar a un pas de la final four de l’Eurolliga després d’una altra merescuda victòria contra el Lokomotiv Kuban (82-70).

Amb el lideratge d’Álex Abrines, autor de 25 punts, que es va encarregar de trencar la defensa russa amb 6 de 10 triples, l’equip blaugrana va regalar a l’apassionat públic del Palau una altra nit màgica a Europa, en la qual van aparèixer, en un o altre moment, totes les estrelles del Barça en una actuació rodona. 

L’equip de Pascual va brillar pel seu treball físic amb Doellman en un paper destacat, va brillar pel seu equilibri i el seu cap fred, pels seus bons percentatges exteriors (10 de 25, un 40%), les seves 18 assistències i 7 robatoris de pilota, un còctel que li valdrà el premi de disposar de dues oportunitats per segellar la seva classificació. 

«Hem fet un partit extraordinari i ara tenim dues oportunitats per tancar la classificació, la primera a casa, però ja tenim experiència i sabem que no sera fàcil», va dir Pascual.  

PARAR EL COP

Randolph, amb el seu domini interior, i Delaney amb tres triples de quatre intents, es van encarregar de neutralitzar l’esplèndida sortida del Barça, que va obrir un parcial inesperat: 9-2, com si l’equip blaugrana encara seguís en la dinàmica del segon partit a Krasnodar, on va entregar alguns dels millors minuts de la temporada. El Lokomotiv, no obstant, no va trigar a agafar el fil gràcies al seu inesperat domini en el rebot ofensiu. Massa tou l’equip de Pascual a la zona, l’equip blaugrana va concedir segones opcions, amb Randolph multiplicant-se sota els cèrcols, cosa que va aprofitar el quadro rus per marxar amb avantatge en el primer quart (19-23). 

L’entrada de Samuels va donar un altre aire a la defensa barcelonista, la decisió de Pascual de collar Delaney en defensa, aparellant-lo amb Ribas, també hi va ajudar i la inspiració d’Abrines, amb uns minuts esplèndids, va acabar canviant la dinàmica. El Barça es va encarregar de convertir-lo en la seva principal referència ofensiva i l’aler mallorquí va tancar el quart amb 15 punts, inclosos tres triples, per retornar la iniciativa als blaugranes. 

 

EXPLOSIU SATORANSKY

Notícies relacionades

Després d’un primer temps apagat, Satoransky es va encarregar de sumar-se també a l’ofensiva, amb Tomic i Navarro generant alguns dels minuts més solvents en atac del Barça. La potència física del base txec va deixar un parell d’accions brillants, especialment una esmaixada amb la qual va finalitzar un contraatac en presència de Randolph que va fer posar dempeus la grada. Aquestes accions van precedir un parell de triples més d’Abrines, que van situar el Barça en el bon camí (61-50, m. 30). 

El més positiu és que l’equip blaugrana en cap moment va perdre les maneres en defensa, que va ser la base sobre la qual va construir el triomf. El desplegament físic va ser encomiable i el seu desgast li va donar dividends. El Barça es va trobar més còmode que mai en el tram decisiu, en el qual va poder córrer al contraatac i agradar-se amb el control del rebot i amb els robatoris provocats per la seva activitat defensiva. El Lokomotiv es va anar ensorrant a mesura que avançaven els minuts i això va fer que els marges es disparessin per sobre dels 20 punts els últims cinc minuts (77-57) i va permetre que Pascual acomiadés el partit amb els suplents, inclòs el jove Diagné, amb el segon punt de l’eliminatòria lligat i ben lligat.