EL TOP 16 DE L'EUROLLIGA

Dorsey i Ribas classifiquen el Barça a Kaunas

El quadro blaugrana arriba a quarts patint davant el Zalguiris i s'enfrontarà al Lokomotiv Kuban (59-66) mentre que el Madrid passa després de superar el Khimki

 

  / AFP / PETRAS MALUKAS

4
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

El Barça estarà als quarts de final de l’Eurolliga. Com li correspon al seu estatus a Europa i també a l’enorme pressupost que gestiona. Però la seva classificació entre els vuit millors del continent gràcies a la victòria a la pista del Zalguiris (59-66) no va arribar acompanyada de la lògica alegria, sinó més aviat d’un sospir d’alleujament final.

L’equip blaugrana es va moure sobre el tall de la navalla a Kaunas durant els 40 minuts. Va flirtejar fins i tot amb un fracàs històric davant un equip com el de Kaunas descartat ja de la lluita. Dorsey, un gegant a les zones, i el reaparegut Ribas van sortir al rescat dels barcelonistes i van ser els verdaders responsables de la classificació d’un equip que es va descompondre, va acusar els nervis, especialment a la primera meitat, i va tornar a donar mostres de la seva escassa fiabilitat abans de completar el treball que el va portar fins a Lituània. 

 

"NO HEM JUGAT BÉ"  

El Lokomotiv Kuban, de la localitat russa de Krasnodar, serà el rival amb el qual els blaugranes lluitaran per una plaça per a la final four de Berlín (13 i 15 de maig). L’equip de Georgios Bartzokas, en el qual milita el valencià Víctor Claver, compta amb recursos sobrats en totes les posicions, en especial per la presència del base Malcolm Delaney i els interiors Chris Singleton i Anthoyn Randolph, i a més comptarà amb l’avantatge de pista, en aquest play-off al millor de cinc partits, contra un rival com el Barça que, un altre cop, va deixar dubtes, i va ser incapaç d’imposar-se i dominar un partit important, com requeria l’ocasió.

«Em sento molt feliç per aquest triomf, que és molt important per a nosaltres, tot i que sabem que no hem fet un bon partit», va admetre Xavi Pascual en la roda de premsa. «La gent estava nerviosa en els primers 20 minuts. Hem jugat sense control. Sense aplicar les normes tàctiques. Però en la meva opinió, a la segona part, hem millorat especialment en defensa i hem fet un bon treball i, al final, el més importants és la victòria», va afegir el tècnic de Gavà.

Aquesta va ser també la reflexió de Joey Dorsey, un dels jugadors fonamentals en la victòria barcelonista. «El control del rebot, ofensiu i defensiu, i no donar-los segones oportunitats ha sigut fonamental», va remarcar el pivot nord-americà. 

 

TOMIC I DOELLMAN, DESAPAREGUTS

L’aportació de Dorsey està superant les millors expectatives des que va arribar al Palau per reemplaçar el lesionat Lawal. Els seus números, encara amb el llast dels tirs lliures (en va anotar 2 de 9), van ser esplèndids (12 punts i 13 rebots), tant o més com el domini i la intimidació que va estendre a les dues zones. El retorn de Ribas, que feia 20 dies que no jugava a causa d’una lesió al peu, va resultar providencial. Com els seus 14 punts. Pascual no va recórrer a l’escorta badaloní fins que va veure que no trobava el fil per desfer el cabdell. Però Ribas li va demostrar que és un dels jugadors en qui pot confiar. Els seus tres triples al tercer quart van canviar la dinàmica i van posar el Barça al capdavant (48-49), després de 30 minuts vivint un pas per darrere dels lituans.

Van deixar d’aparèixer massa jugadors importants al Barça, com Tomic (la seva baixada comença a ser dramàtica) o Doellman, peces angulars del projecte, assenyalats per la seva nul·la aportació. I altres, per més que ho van intentar, com Navarro o Perperoglou, van ser incapaços de tenir continuïtat, mentre Satoransky o Abrines es van perdre en el gris col·lectiu.

En aquesta situació de nervis, indecisions i errors (1 de 5 en triples dels blaugranes fins al descans, 17 pèrdues en el total), el Zalguiris va saber apoderar-se del partit i estirar els seus avantatges, en alguns moments fins a marges alarmants (28-20). Però, al final, van acabar sortint les seves carències: les de la pitjor defensa del Top 16 i el segon pitjor atac de tots els equips. Gràcies a això també va aconseguir el Barça el bitllet per a quarts. Però a partir d’ara necessitarà fer un pas més. 

ELS APARELLAMENTS DECIDITS

Notícies relacionades

Els partits de quarts van quedar definits en una jornada de pronòstics complerts, amb els tres equips espanyols, Laboral Kutxa, Barça i Madrid entre els vuit millors d'Europa. El Madrid, vigent campió, va haver de patir fins a l'últim moment per superar ronda, però va complir en el seu examen final i va superar el Khimki (83-70) d'Ivanovic amb 23 punts de Carroll i 18 de Reyes davant els 24 de Rice.

El Laboral Kutxa no va tenir opcions de lluitar per la primera plaça del grup F i va caure amb claredat a la pista del Bamberg (89-69). El seu  rival serà el Panathinaikos, que va perdre a la pista de l'Anadolu Efes (91-86).

Zalguiris, 59 - FC Barcelona, 66

FC Barcelona: Satoransky (8), Oleson (-), Perperoglou (5), Doellman (5), Dorsey (12) -cinc inicial- Abrines (6), Navarro (10), Tomic (2), Vezenkov (-), Arroyo (4) i Ribas (14).  6 de 17 triples (Ribas, 4). 42 rebots, 11 ofen. (Dorsey, 13). 10 assistències (Satoransky, 5).Parcials: 16-16; 18-12; 14-21; 11-17