EUROBASKET

Espanya debuta amb derrota contra Serbia

Els homes de Scariolo topen amb l'agressiva defensa dels subcampions del món (70-80)

1
LUIS MENDIOLA / BERLÍN

Espanya ha debutat en l'Eurobasket amb una derrota davant Sèrbia (70/80). La subcampiona mundial s'ha mostrat molt més agressiva que els homes de ScarioloPau Gasol, el vaixell insígnia espanyol, ha sumat 11 dels seus 16 punts en els últims cinc minuts. Però ni la seva accelerada final, ni el bon debut oficial de Mirotic, el seu company a Chicago, i la casta de Felipe Reyes han sigut suficinets per tombar els gladiadors balcànics. La falta d'encert en el tir exterior (3/19 en triples) ha sigut una llosa.

Espanya ha trigat cinc minuts a aconseguir la primera cistella en el torneig (0-5). Però millorant la circulació de pilota i amb més agressivitat en atac, ha aconseguit el control del partit i ha firmat un parcial de 21-4 davant la desesperació de Djordjevic, que s'esgargamellava intentant-ho. Però els serbis no es rendeixen mai. En una guerra sense quarter en cada defensa, els han anat retallant les distàncies des de la línia de tirs lliures. Nedovic, amb vuit punts seguits, ha igualat 34-34 abans que una cistella sobre la botzina de Llull situés el 36-34 al descans.

Pilotes a Pau

Serbia s'ha fet amb el partit després de la represa. Nemanja Bjelica, un portent de jugador que el Barça va tenir fitxat durant 24 hores fa dos anys, s'ha engegantit (24 punts i 10 rebots). Gasol, que sumava cinc punts a cinc minuts del final, ha començat a assumir la responsabilitat. Però un tres triples de Bjelica, Markovic i Bogdanovic han sentenciat. L'encert balcànic des de 6,75 ha contrastat amb el d'Espanya, on Ribas ha anotat els tres únics llançaments convertits de 19 intents espanyols.