Anàlisi

A França l'esclafarem

2
Es llegeix en minuts
Andrés Jiménez

Sí senyor, no només em mullo sinó que és la primera vegada en la meva vida que sóc tan contundent amb el resultat previ a un partit. Per això, vull que s'entengui que no ho faig com una forma de posar pressió extra als jugadors de la selecció espanyola, al contrari, ho dic com un homenatge al que estan demostrant i perquè tinguin encara més clar que si segueixen per la línia que van, donaran la campanada segur. I és que Ricky ho està brodant. Que la gent s'oblidi del que no fa i gaudeixi amb tot el que fa. Ricky ha de seguir amb la mateixa confiança i sobretot intensitat perquè és una de les peces fonamentals que permet que aquest engranatge funcioni.

I de Marc Gasol, ¿què podem dir? Per cert, felicitats pel fill. El seu estat mental s'acosta a la perfecció i estic segur que amb la seva estrenada paternitat encara el millorarà més. Per a mi, Marc és el base dins dels pivots i un exemple per als altres jugadors, perquè amb la seva actitud a la pista demostra exactament el que s'ha de fer: jugar dur i ser altruista amb els teus companys. Això sí, si en algun moment l'equip necessita anotar, prendre llavors la responsabilitat i demostrar la teva vàlua. Rudy també m'està agradant molt per un motiu, perquè malgrat que no compta amb tantes pilotes per jugar, ha tornat a fer les coses que feia tan bé en l'etapa de la Penya, provocar faltes d'atac, robar pilotes i imprimir velocitat en atac. Aquests intangibles són fonamentals per a ell i per a l'equip. A Juanca li està costant una mica més assumir la carestia de pilotes en atac. No obstant, Navarro és un jugador tan solvent que no tinc cap dubte que els seus triples estaran quan realment facin falta.

Del Pau no cal que en digui res avui perquè és evident l'entrega que el més gran dels Gasol està tenint en aquest campionat. Per això, i malgrat que encara hi ha possibilitat de millora en aquest quintet titular, l'element que més marge té de treball són les rotacions. I és que per a mi és incomprensible que un jugador amb les característiques d'Ibaka no hagi arribat ni tan sols a la mitjana de 20 minuts a la pista per partit. No podem desaprofitar aquest luxe. Però al marge que sigui criticable el sistema de canvis del meu excompany d'habitació, Juan Orenga, en alguns partits, el jugador també ha d'aconseguir que l'entrenador el necessiti.

Notícies relacionades

Si el tècnic no ha encertat sempre en el quan i com posar Ibaka a la pista, aquest també s'ha obsessionat a vegades massa de voler anotar punts en lloc d'exhibir els seus verdaders punts forts. ¿Quin entrenador no ha de voler donar-li minuts quan treu tota la seva capacitat intimidadora i rebotejadora sobretot en atac?

Per això vull anomenar precisament Sergi Llull també. El menorquí va començar malament perquè no acabava de trobar el seu rol, però en el moment que va aprendre que per robar minuts als seus companys no li quedava res més que fer el que no té competència, sortir disparat en transició i imprimir una intensitat defensiva endimoniada, va passar a ser el primer recanvi indiscutible dels exteriors.