EUROLLIGA DE BÀSQUET

El Barça fa un pas decisiu cap a la 'final four'

L'equip blaugrana suma amb facilitat el segon triomf davant el Galatasaray (84-63)

Lorbek, davant Macvan i Akyol, durant el Barça-Galatasaray.

Lorbek, davant Macvan i Akyol, durant el Barça-Galatasaray. / AFP / JOSEP LAGO

1
LUIS MENDIOLA / Barcelona

El Barça camina cap a la 'final four' de Milà (del 16 al 18 de maig) amb pas ferm després d'assegurar la seva segona victòria davant el Galatasaray (84-63). Es fa difícil pensar en un altre escenari que no sigui la classificació dels blaugranes, després de veure la superioritat mostrada en aquest segon partit per l'equip de Xavi Pascual i el conformisme del campió turc amb la baixa de Carlos Arroyo, que no ha pogut jugar per un esquinç de turmell.

Sense el base porto-riqueny, lesionat en el partit de dimarts, el quadro turc gairebé era una joguina en mans dels blaugranes, que han escrit el desenllaç abans del descans, amb avantatges per sobre de la vintena de punts (43-22), i ara disposaran de tres oportunitats per sentenciar el 'play-off'. La primera serà aquest mateix diumenge a la pista de l'equip turc.

Molèsties de Navarro

Menys de cinc minuts ha trigat el Barça a acabar amb la feble resistència del Galatasaray, que ha abaixat els braços amb rapidesa (21-8, al final del primer quart) i això ha permès un partit plàcid, que ha donat l'opció a Pascual de distribuir minuts entre tots els homes de la banqueta. L'únic motiu de preocupació són les molèsties que Navarro ha tornat a notar als isquiotibials, que han aconsellat reservar-lo quan només havia disputat cinc minuts.

A uns bons minuts de Huertas Papanikolaou en el primer temps, s'hi ha unit el despertar de Tomic Oleson en el tercer quart, després d'una ratxa de desencert blaugrana, que ha permès al Galatasaray retallar diferències (46-35, m. 26). En un moment, la punteria d'Oleson ha restablert el marge dels 20 punts (61-41, m. 30) per convertir l'últim període en una successió de canvis i accions per a la grada, com els 'alley-oops' finalitzats per Dorsey Abrines.