De la cuina a la peixateria: "Vull aprendre altres coses"

De la cuina a la peixateria: "Vull aprendre altres coses"
1
Es llegeix en minuts

Els taulells de peix i les vitrines d’embotits sonen a relleu. Els mercats municipals de Sant Cugat, Rubí i Ripollet acullen formacions per a nous professionals. Són 45 aprenents de peixateria, carnisseria, xarcuteria. La majoria són dones i migrants que busquen una oportunitat laboral. De fet, el 82% de les parades operatives als mercats de Barcelona estan gestionades per dones.

Notícies relacionades

Solia Azimelec, de 38 anys, és ucraïnesa. Al mercat de Torreblanca, a Sant Cugat, observen com es neteja un turbot. "Abans treballava en una cuina, però sempre he volgut aprendre altres coses. M’encanta la peixateria; és la primera vegada que tinc contacte amb el mercat i em fascina l’ambient", explica. Viu a Mirasol des de fa 15 anys i assegura que el que més la motiva és "aprendre sobre la qualitat dels productes" i contribuir que "la gent mengi bé". Defensa el producte local i, sobretot, "poder posar el meu granet de sorra perquè no desaparegui aquesta comunitat".

Un altre cas és el d’Ariadna Jiménez. Amb tan sols 20 anys té clar el seu camí: seguir els passos d’una vocació familiar. "La meva àvia té una parada de pollastre al mercat de Mirasol i la dona del meu pare treballa a Gràcia com a xarcutera. Sempre les he vist felices, molt en contacte amb la gent. M’agrada aquesta proximitat", explica.

Temes:

Rubí Barcelona