El Passeig de Gourmets torna amb més gastronomia i tardeigs
El festival, a partir de demà i durant 10 dies, omplirà de ‘foodies’ el passeig de Gràcia amb una ruta que va des de la pastisseria fins als entrepans d’autor.

Consolidada ja després de vuit edicions, demà dijous torna a Barcelona el Passeig de Gourmets, una ruta de platets, entrepans d’autor, pastisseria creativa, menús gurmet i altres experiències que ompliran de foodies el passeig de Gràcia. El festival gastronòmic durarà 10 dies i tindrà com a novetat activitats de tardeig i sopars musicals.
La iniciativa ha aconseguit en els últims anys que molts barcelonins trenquin el gel i s’atreveixin a descobrir la gastronomia i experiències dels restaurants participants (19 aquesta vegada), que en bona mesura s’ubiquen als hotels de luxe a la zona. Segons va explicar en la presentació Luis Sans, president de l’Associació del Passeig de Gràcia, el muntatge ha anat sumant públic any rere any.
En la programació del 2025 criden l’atenció la introducció de propostes específiques de tardeig per disfrutar dels platets i entrepans acompanyats de patates xips, olives i dues begudes (45 euros per a dues persones); i de sopars musicals, que posaran banda sonora a la gastronomia a ritme de soul, jazz o DJ. Sans destaca que el festival suma propostes gastronòmiques "per a totes les butxaques i gustos".
Pastisseria creativa
L’oferta de ruta de platets n’ofereix un de diferent a cada establiment (del mar i muntanya de cap i pota amb gamba vermella de Sintonia al ravioli de carbassa amb formatge Borredà i demi-glace vegetal d’El Bar del Majestic) més una copa de cava o cervesa o una altra beguda dels patrocinadors, per un total de 10 euros. Entre els entrepans d’autor figuren The Hamburg Steak al restaurant Mr. Porter (20 euros amb beguda) i l’entrepà de làmina de presa ibèrica amb gla de tocineta fumada, formatge manxec i paté de bolets i tòfona de Verbena Terrace a l’hotel Monument (19 euros amb beguda), entre altres opcions que van de 14 a 20 euros.
Comparteixen preu les propostes de pastisseria creativa (totes a 8 euros) mentre que els menús gurmet costen 55 euros amb una beguda o 70 euros amb maridatge de caves. Es poden consultar a www.passeigdegourmets.com Els sopars musicals, que sumen experiències culinàries i espectacle, van de 80 a 100 euros, com a propostes més destacades, però també s’organitzen showcookings i tastos fins al 23 de març.
- CAS SANTOS CERDÁN-ÁBALOS Koldo García després de conèixer l’informe de l’UCO sobre Santos Cerdán: «Acaba de començar»
- UN INFORME DE L’UCO El mapa de la corrupció: les 18 adjudicacions on van mediar Ábalos, Koldo i Santos Cerdán
- Metamorfosi demogràfica Un terç de l’Eixample és estranger
- ESTATS UNITS El calvari de Manuel, deportat per Trump: «Vaig demanar que m’afluixessin els grillons». Els va tibar més i va dir: «a manar, al teu país»
- Nou front bèl·lic Israel respon a la represàlia de l'Iran i l'intercanvi de míssils i bombardejos s'empitjora
- HANDBOL Els àrbitres expulsen el Barça de la lluita per la seva 13a Champions
- EL MERCAT BLAUGRANA De Víctor a Joan; de l’Hospitalet a Sallent
- Gran mostra de música i cultura digital Nathy Peluso fa vibrar el Sónar amb un enèrgic directe
- CRÍTICA Billie Eilish regna de valent i amb intimitat
- Consell Nacional Junts es vol "aprofitar" de la debilitat del PSOE