Quarta edició

Barcelona acollirà el Fòrum contra el Racisme de la Unesco

Collboni anuncia en la seva visita a París que la cita tindrà lloc del 9 a l’11 de desembre al Centre de Convencions Internacionals (CCIB).

Barcelona acollirà  el Fòrum contra el Racisme de la Unesco
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Jaume Collboni va anunciar ahir a París que Barcelona acollirà del 9 a l’11 de desembre el Fòrum Global contra el Racisme i les Discriminacions, organitzat per la Unesco. Collboni ho va comunicar a la capital francesa amb la subdirectora de l’organisme internacional, Gabriela Ramos, i l’ambaixador delegat permanent d’Espanya davant l’entitat, Miquel Iceta.

La cita, va precisar l’alcalde, tindrà lloc al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB). Per fixar l’agenda de treball de la cimera, el socialista es va reunir amb la directora general de la Unesco, Audrey Azoulay. Collboni es trobava ahir de visita institucional a París, on es va reunir amb la seva alcaldessa, Anne Hidalgo.

"Aquest fòrum ens convertirà en l’epicentre mundial de la lluita contra el racisme i les discriminacions i permetrà mostrar al món el nostre lideratge com a ciutat de pau, d’acollida i de drets", va assegurar l’alcalde de Barcelona, en tant que la subdirectora de la Unesco va qualificar la capital catalana de "ciutat oberta i inclusiva" en un context com l’actual, en el qual aprecia "creixents expressions de discriminació i xenofòbia".

La que se celebrarà a Barcelona és la quarta edició del fòrum contra el racisme i, segons Gabriela Ramos, buscarà "desplegar accions efectives per trencar les barreres que dificulten l’equitat i la justícia racials". Aquesta reunió d’alt nivell es fa des del 2020 amb l’objectiu d’instal·lar la lluita contra el racisme en les agendes internacionals i aconseguir que els estats assumeixin compromisos concrets en aquest front.

Més de 1.000 persones entre líders, activistes i experts de tot el món participaran en la trobada, que en les seves tres edicions anteriors es va celebrar a París (2020), Mèxic (2022) o Sao Paulo (2023).

Reunions prèvies

En els pròxims mesos hi haurà reunions per preparar la cita, i de fet l’alcalde va viatjar a París amb responsables municipals que participaran en aquesta elaboració prèvia: la segona tinenta d’alcaldia i responsable de Drets Socials, Maria Eugènia Gay, i la comissionada de relacions ciutadanes i diversitat cultural i religiosa, Sara Belbeida, a més d’altres tècnics municipals.

Notícies relacionades

Jaume Collboni va explicar que Barcelona acollirà el 2025 la tercera edició de Mondiacult, conferència global de la Unesco, i que la ciutat és candidata a convertir-se en seu del centre mundial de l’organisme dedicat a l’economia blava.

A París, l’alcalde de Barcelona va participar en una taula rodona de la jornada Refugiats: solidaritat i responsabilitat. Tendències mundials i reptes locals, organitzada per l’Ajuntament de París i l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (Acnur).