MUNICIPAL

Els dos sectors d’ERC defensen que la militància digui si es pacta amb Collboni

Collboni parla amb Alamany abans de linici del ple municipal del passat febrer.

Collboni parla amb Alamany abans de linici del ple municipal del passat febrer. / Pol Solà / ACN

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

ERC i el PSC van pactar fa uns mesos el suport dels republicans als pressupostos de Barcelona per al 2024. Allò va ser vist com l’inici d’una nova etapa de col·laboració entre el grup liderat per Elisenda Alamany i el govern de Jaume Collboni, una decisió que l’actual presidenta del grup va donar a conèixer en una entrevista a EL PERIÓDICO. Quan semblava que l’aliança pressupostària estava a prop de convertir-se en un pacte estable de govern amb els socialistes per a la resta del mandat, va arribar la convocatòria de les eleccions autonòmiques del 12M, que va ajornar la decisió. I l’ajornament es va ampliar fins després de les europees d’aquest diumenge.

Ara, un article publicat per aquest diari (pàgina 28), i firmat pels regidors Eva Baró i Jordi Coronas, representants dels dos sectors –guanyador i perdedor, respectivament– que es van enfrontar a l’octubre en unes primàries per dirigir la federació d’ERC a Barcelona, insta que sigui la militància del partit la que prengui la decisió última de pactar o no amb Collboni. La firma conjunta és rellevant després que en les eleccions internes la federació barcelonina es partís en dos. Baró va guanyar amb el 50% de suports pel 47% que va aconseguir Gomà, en la llista del qual figurava Coronas, regidor a Barcelona i membre de l'executiva d'ERC a la capital catalana. En números absoluts, la nova direcció es va imposar per 365 vots a 342.

Notícies relacionades

L’article insta a assumir riscos pels barcelonins i a fer-ho "juntament amb la militància": "Quan parlem de feminitzar la política és per deixar enrere maneres de fer política antigues. El valor del nostre partit és la nostra militància, i s’ha guanyat el dret a decidir la nostra estratègia en els pròxims anys, si vol assumir el repte de ser protagonista a la ciutat perquè Barcelona es construeixi des de valors republicans".

Les normes internes indiquen que la militància del partit a Barcelona haurà de votar en un congrés extraordinari el possible pacte amb Collboni.