30 cocteleries de la ciutat serviran el còctel oficial de la Copa Amèrica

Cubierta que se asemeja a una vela, que sirve para ahumar el cóctel Copa América.

Cubierta que se asemeja a una vela, que sirve para ahumar el cóctel Copa América. / El Periódico

1
Es llegeix en minuts
Glòria Ayuso
Glòria Ayuso

Periodista

Especialista en economia i sostenibilitat, economia blava, transició cap a una economia descarbonitzada.

ver +

Una trentena de cocteleries barcelonines serviran aquest estiu el nou còctel insígnia creat especialment per a aquesta 37a edició de la Copa Amèrica de vela.

Notícies relacionades

El còctel inclou rom, cordial de mel salada amb farigola, refresc de poma i ratafia, i s’ha de servir acompanyat d’un snack gastronòmic de poma amb tagín. El punt culminant en la preparació consisteix a fumar el còctel amb romaní, tapant-lo primer per a l’operació amb una cobertura que s’assembla a una vela, i que es retira per servir la copa.

Els coctelers autors de la nova creació són Cristian Valls, de Skyfall; Daniel Arévalo, de Somnia; Antonio Naranjo, d’Especiarium; Javier de las Muelas, de Dry Martini; Giacomo Gianotti, de Paradiso; i Iñaki Aldrey, d’A Tempo. Mitjançant la col·laboració d’aquests sis coctelers, la proposta vol "reforçar la posició de Barcelona com a capital internacional de la cocteleria, donant a conèixer la seva aposta per la creativitat", com indiquen els promotors d’aquesta iniciativa, que són Barcelona Bar Show, entitat que agrupa unes 80 cocteleries de la ciutat, i Fecalon, el gremi dels locals d’oci nocturn.