L’Hospitalet licita el servei de neteja per 569 milions

L’executiu municipal preveu que el nou contracte, que tindrà una durada de 10 anys, pugui començar a rodar el gener del 2025.

L’Hospitalet licita el servei de neteja per 569 milions
1
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat va licitar el servei de neteja viària i recollida de residus de la ciutat, el contracte més gran del municipi, que compta amb un valor estimat de més de 500 milions d’euros –569.300.289,81, per ser concrets– i que contempla una durada de 10 anys, una vegada que el servei comenci a prestar-se.

A la segona ciutat amb més habitants de Catalunya, l’actual contracte de neteja, en mans de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), va començar el gener del 2011. Esgotades les pròrrogues, el 30 de desembre del 2022 la junta de govern local va aprovar la continuïtat del servei per al 2023 i 2024 i l’executiu municipal preveu que el nou contracte comenci a rodar el gener del 2025.

A més de l’abundant valor econòmic que suposa, la neteja és, de la mateixa manera que es produeix a la majoria de municipis, una de les principals preocupacions dels veïns de l’Hospitalet, tal com reflecteixen els diferents baròmetres municipals.

No podrà prorrogar-se

Notícies relacionades

En aquesta ocasió, les clàusules de la licitació remarquen que el contracte no podrà ser prorrogat. D’aquesta manera, la prestació només podrà allargar-se en el supòsit que, un cop vençuda, "no s’hagués formalitzat el nou contracte que garanteixi la continuïtat de la prestació a fer", sempre que hi hagi incidències "resultants d’esdeveniments imprevisibles" i que hi hagi raons d’interès públic "per no interrompre la prestació". En aquest cas, es podrà prorrogar fins que comenci a executar-se el nou contracte i "per un període màxim de nou mesos".

El nou contracte, en què s’inclou la neteja dels contenidors i el clavegueram, va sortir a licitació el 17 de maig i, ara, les empreses interessades tenen marge per presentar les seves ofertes fins al 5 d’agost. Per determinar-ne el guanyador, els criteris objectius –vinculats al preu ofert i a la correcta determinació del pressupost– i els subjectius –entre els quals s’inclouen els criteris ambientals dels vehicles o un projecte d’economia circular del residu tèxtil– tindran un pes pràcticament idèntic a l’avaluar les ofertes.

Temes:

Govern