Esplugues licita la demolició d’El Barco després de tres setmanes del desallotjament

Un operario en el edificio El Barco de Esplugues, evacuado a finales de marzo, y que próximamente será derribado

Un operario en el edificio El Barco de Esplugues, evacuado a finales de marzo, y que próximamente será derribado / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

L’Ajuntament d’Esplugues busca empresa per enderrocar l’edifici conegut com El Barco, desallotjat fa tres setmanes després de declarar el consistori la "ruïna imminent" del bloc. El Govern local va licitar dilluns les obres de demolició de l’immoble per una mica més de 700.000 euros, IVA inclòs. Les empreses interessades a optar al contracte tenen temps fins al 29 d’abril per presentar les seves propostes.

El projecte preveu un termini d’execució d’entre 18 i 22 setmanes, si bé el decret d’alcaldia firmat el dilluns 25 de març del 2024 (el mateix dia del desallotjament forçós d’El Barco) assenyala que l’immoble ha de quedar apuntalat, raó per la qual en la licitació es considera que el termini d’execució serà superior al previst, atès que, segons es llegeix també en la licitació, "els treballs d’apuntalament interior de l’edifici estan en fase d’execució".

Expropiació prèvia

Notícies relacionades

No obstant, la primera pedra de l’ensorrament d’El Barco es va col·locar fa pràcticament any i mig, una vegada es va completar el procés d’expropiació de l’immoble, passant així de mans privades a mans municipals. Va ser llavors, el desembre del 2022, quan l’ajuntament liderat per la socialista Pilar Díaz va adjudicar a Nesco Ingeniería i Consultoría SL la redacció del projecte d’enderrocament del bloc. Aquest extens document (sobrepassa les 300 pàgines) assenyala amb detall les característiques de l’immoble, de l’emplaçament, els detalls de l’execució dels treballs, així com el pressupost o les actuacions prèvies necessàries per tirar endavant la demolició, entre d’altres.

Després de l’avís realitzat per "persones residents", sobre un "despreniment puntual de sostre al bany d’una de les vivendes" d’El Barco el 23 de febrer, l’ajuntament va contractar un enginyer perquè realitzés una anàlisi i altres proves relatives a l’estat de l’estructura de l’edifici.

Temes:

Govern