Torna a casa un segon grup de veïns desallotjats per l’ensorrament

Torna a casa un segon grup de veïns desallotjats per l’ensorrament

AJUNTAMENT DE BADALONA

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

Els veïns del número 11 del carrer Canigó, evacuats el 20 de febrer per l’aparició d’esquerdes que suposaven un perill per a l’estabilitat de la finca, han tornat als seus pisos. Així ho va anunciar ahir el tercer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Badalona, Daniel Gracia: "Hem citat els veïns per comunicar-los que, un cop apuntalades de forma aèria les vivendes, ja poden tornar a casa".

Es tracta del segon grup de veïns que posen fi al seu desterrament habitacional després de l’esfondrament mortal del 6 de febrer i la posterior evacuació de cinc edificis l’estabilitat dels quals era compromesa. El 27 de març, 18 de les 20 famílies del número 5 del mateix carrer van rebre el permís del consistori per tornar a casa: van ser els primers. No van córrer la mateixa sort els veïns del número 7 del carrer Canigó, als quals el 22 de març se’ls va comunicar que no podrien tornar fins que es realitzessin les obres de reforç de l’estructura del bloc. Unes obres que hauran d’escometre les 21 finques afectades dels carrers Canigó, Llefià i Ausiàs Marc.

Notícies relacionades

Així, el consistori continua treballant per apuntalar les vivendes dels números 116 i 118 del carrer Ausiàs Marc. El regidor Gracia va anunciar que les tasques d’apuntalament aeri del número 116 "estan acabades en un 40%", de manera que la previsió és que la setmana vinent els tècnics municipals puguin valorar si els veïns poden tornar o no a casa.

La portaveu d’En Comú Podem a Badalona, Aïda Llauradó, ha denunciat aquesta setmana a través de les xarxes que l’Executiu local havia deixat al carrer les famílies que havien quedat allotjades en pensions després que hagués finalitzat el decret d’emergència: "El que estan fent és inhumà, una vergonya". El consistori insisteix que, fins a la finalització del decret d’emergència que el govern d’Albiol va firmar dies després de l’ensorrament, quedaven cinc famílies en pensions.