connexió estratègica

L’Hospitalet i Esplugues s’alien per liderar la futura capitalitat biomèdica

Representants dels dos ajuntaments reivindiquen les potencialitats econòmiques que es forgen al sud de la capital catalana.

Panorámica de las obras del futuro Distrito de Innovación de Esplugues de Llobregat.

Panorámica de las obras del futuro Distrito de Innovación de Esplugues de Llobregat. / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

"Esplugues s’està convertint en una nova centralitat metropolitana". Així ho va voler reivindicar l’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz (PSC), en l’acte de presentació del futur Districte d’Innovació que projecta el municipi del Baix Llobregat i que va reunir a l’Espai Corberó unes 300 persones, entre polítics, acadèmics i representants del teixit econòmic i de la innovació. Es tracta d’un pla que comença a arrencar i que aspira a acabar de desenvolupar-se cap al 2040.

Notícies relacionades

Representants dels ajuntaments d’Esplugues i l’Hospitalet de Llobregat van aprofitar l’acte per exposar les potencialitats del pol biomèdic i d’innovació que es forja al sud de Barcelona, una zona submergida en grans processos urbanístics que busquen deixar enrere l’etiqueta de territoris perifèrics –habitualment, amb una connotació pejorativa– per explotar noves capitalitats metropolitanes.

Per a Díaz, si s’aconsegueix atraure empreses i el "talent" per materialitzar aquests plans, l’àmbit de l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues passarà a ser "l’epicentre d’un districte biometge basat en un ecosistema d’economia del coneixement on, de manera natural, s’ubicaran empreses d’alt valor afegit". Un panorama similar al que es projecta als voltants de l’Hospital Universitari de Bellvitge de l’Hospitalet.