Cita selecta

Dua Lipa i The Killers tancaran la convenció de McDonald’s a BCN

La firma americana lloga el Palau Sant Jordi en exclusiva dijous per a un concert privat que la diva pop i el grup oferiran als participants.

Dua Lipa i The Killers tancaran la convenció de McDonald’s a BCN

MERITXELL M. PAUNÉ

2
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

La convenció de McDonald’s a Barcelona –la primera que la firma celebra fora dels EUA en 80 anys– tindrà un tancament per la porta gran aquest dijous a Montjuïc. Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO de fonts pròximes, la companyia ha llogat el Palau Sant Jordi de Montjuïc a l’empresa municipal BSM, gestora de la infraestructura, per oferir als congressistes i els seus acompanyants un concert privat de primeríssima divisió: Dua Lipa i The Killers.

L’esdeveniment és privat i, per tant, els fans d’aquestes estrelles musicals no podran disfrutar de les actuacions. The Killers actua també, demà dimecres, a la sala Razzmatazz, a manera d’amortització per partida doble del seu viatge a la capital catalana. Però les entrades estan esgotades.

La cita al Sant Jordi serà a partir de les cinc de la tarda de dijous a la gran sala de l’Anella Olímpica, pagada per la multinacional. Primer sortirà a l’escenari el quartet de Las Vegas, com a teloners de superluxe, i el plat fort serà la cantant i model londinenca.

I el comiat festiu de la convenció a Montjuïc no acabarà aquí. La delegació espanyola es marcarà una vistosa afterparty a pocs metres del Palau Sant Jordi. EL PERIÓDICO ha confirmat que un miler de congressistes tenen una altra invitació després del concert. La delegació espanyola ha llogat el recinte del Poble Espanyol en exclusiva per allargar la nit amb un sopar sota la carpa central i festa nocturna.

Hotels i espectacles

A més, molts assistents a la convenció tenen plans per al cap de setmana. Els arribats des de més lluny preveuen aprofitar bé el viatge a Europa amb dos o tres dies més d’estada per lliure, que aprofitaran per conèixer la ciutat. Com va avançar aquest diari diumenge, molts s’allotgen als hotels de més categoria de la ciutat, reservats per complet des de fa mesos i amb especial predilecció pel passeig de Gràcia. També locals de moda del centre i del litoral, així com espectacles de flamenc, destinaran part del seu aforament a grans grups de la cita McDonald’s.

Notícies relacionades

El vessant professional es concentra a les instal·lacions de la Fira Gran Via Barcelona, a l’Hospitalet de Llobregat, des d’ahir fins a l’11 d’abril. Ahir s’hi van deixar veure ja els assistents, que entraven al complex firal al voltant de les nou. Els representants espanyols, la majoria procedents dels centenars de franquícies que caracteritzen el mercat local, van exhibir especial motivació a l’arribar vestit a la manera d’atletes olímpics: barret Panamà, camisa blanca i armilla blava amb la bandera d’Espanya, com als Jocs de 1992, tot i que amb l’afegit del logo de McDonald’s a l’esquena.

Moltes altres agrupacions internacionals hi van acudir amb elements identificatius de la marca, com ara jaquetes amb una gran M daurada de McDonald’s o fins i tot un bolso en forma de ració de patates fregides. L’esdeveniment reuneix uns 14.000 directius, franquiciats i proveïdors de 135 països. En conversa amb aquest diari, a les portes de la Fira, alguns d’ells van relatar les seves expectatives, en especial aconseguir "una motivació renovada" per formar part del negoci d’hamburgueses més famós del món.