Autoritzada la licitació de 176 milions per a l’Estació de Sants

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El Consell de Ministres va autoritzar ahir el Ministeri de Transports, dirigit per Óscar Puente, a licitar 175,8 milions d’euros per a les obres de reforma i ampliació de l’estació de Sants. Dins d’un projecte global que costa 410 milions d’euros, i ja superada la fase 0, la decisió acabada de prendre suposa iniciar la fase 1, que es divideix en tres actuacions destinades, expliquen a Transports, a "aconseguir més espai per al viatger i reordenar els fluxos en la mobilitat".

La primera actuació suposa ampliar l’estació pel costat de la plaça dels Països Catalans amb una "nova sala d’embarcament d’alta velocitat per respondre a l’increment de viatgers present i futur, diferenciant les zones de sortides i arribades". Alhora, es portarà a terme un nou accés des de la plaça al vestíbul de Rodalies, que "organitzarà els fluxos de sortides, creant una nova àrea d’estada, recorregut i comercial". Segons els càlculs del ministeri, la superfície de l’edifici de l’estació creixerà més del 30%, i comprendrà també nous accessos a l’estació per a bicicletes, patinets i vianants.

En aquesta fase, continuen a Transports, s’"executaran tres nous nuclis de comunicació amb les andanes d’alta velocitat i es crearan tres nivells superiors, en els quals s’ubicarà una altra planta amb zona d’embarcament i accés directe a andanes, noves sales d’espera d’alta velocitat i espais per a ús intern"

Notícies relacionades

La renovada plaça

La segona actuació es bolca en la plaça dels Països Catalans, amb l’objectiu de recuperar el seu estat original, segons el projecte de Viaplana-Piñón. Es "rehabilitaran i reconstruiran els elements originals, incloent les zones de jocs infantils, i incorporant noves superfícies verdes i àrees de descans, per resposta a les inquietuds recollides en el procés participatiu desenvolupat amb veïns i comerciants".

Temes:

Sants Rodalies