BARCELONEJANT

Un milió de pessetesper triomfar

El feliç èxit del banquer Pedro Fontana, el fructífer pas per la ciutat del cantant Jason Derulo i un acte del Barça amb la Trinca en ple per celebrar l’arribada de la nova plataforma del club.

Un milió de pessetesper triomfar

Joan Vehils

3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

Feia temps que no vèiem tants xinesos junts fent-se fotos i selfies a la porta de la Pedrera. Una illa abans, dos homes estrangers amb unes bosses enormes de color taronja sortien de la botiga Louis Vuitton amb un rellotge cadascun ben cridaner, d’aquests que van buscats per la ciutat. El passeig de Gràcia està de moda i més que ho estarà...

En fi, que m’endinso al Cercle d’Economia, on Pedro Fontana, el president d’Areas i vicepresident del Banc Sabadell, oferia una xerrada sobre la seva trajectòria professional. "Veig que hi ha més gent de la meva generació que joves, així que m’imagino que tinc bons amics", va dir tot just començar. I tant que en té. Hi havia l’actual president del Cercle, Jaume Guardiola; els expresidents Joan Mas Cantí i Carles Cuatrecasas; el president del Liceu, Salvador Alemany, i Josep Maria Sanclimens, entre molts d’altres.

Fontana és un individu tan alt com simpàtic i va ser interessant sentir com va aconseguir el seu primer crèdit d’un milió de pessetes per estudiar a la Universitat de Harvard. En realitat, va matisar, va ser una lletra financera que li va concedir Carles Ferrer Salat, quan exercia de president del Banc d’Europa. Per cert, un milió molt ben invertit. Després d’estudiar als EUA i aterrar aquí i li sobraven les ofertes de feina. Es va decantar per treballar al Banco Bilbao i des d’aleshores sempre ha ocupat càrrecs rellevants. No obstant, el lloc en què va disfrutar més va ser el de director general de Comitè Organitzador Olímpic de Barcelona de 1992 (COOB 92). Pasqual Maragall no va trigar ni dos minuts a convèncer-lo i la van encertar tots dos.

La sala era atapeïda i no tots eren de la seva generació. També hi havia la presidenta de l’Associació Espanyola de Directius a Catalunya, Rita Almela; la presidenta i CEO de Roman, Silvia Alsina, o Xavier Comerma i Álvaro Echevarría del Banc Sabadell. Fontana va repetir en diverses ocasions que no és un intel·lectual, però Barcelona necessita més gestors com ell.

Mig milió en una nit

Dimarts va aterrar a Barcelona el cantant i compositor Jason Derulo, amb un seguici de 30 persones. Derulo va triomfar fa deu anys i va arribar a acumular 336 milions de visualitzacions a YouTube pel seu primer gran èxit, Whatcha say. Va fer un concert que també va ser un èxit al Sant Jordi Club, on van assistir futbolistes com Joao Felix i Gavi o l’entrenador Rafa Márquez. Expliquen que Derulo va cobrar 400.000 euros per la seva actuació, més dues afterparties posteriors a 30.000 euros cadascuna. O sigui, gairebé mig milió d’euros.

La primera va ser a Twentis, coneguda pels més veterans com l’antic Nick Havanna. Va arribar al voltant de les quatre de la matinada procedent de la sala Opium després d’aparcar les seves sis furgonetes a doble fila. A Twentis va sopar, va cantar sis cançons i se’l va veure a la sala vip envoltat d’influencers. Allà hi havia el manresà de moda i creador de contingut a TikTok Àlex Tous. Al costat seu, un dels personatges que controla més la ciutat. Em refereixo al periodista de la COPE i reporter de la Kings League Víctor Navarro. Un veritable crac.

El Barça a la torre Glòries

Notícies relacionades

Dijous els baixos de la torre Glòries estanven tant o més atapeïts que els de la Pedrera dimarts. El FC Barcelona presentava la nova aplicació que substitueix la desapareguda Barça TV i hi assistien diversos futbolistes. I, és clar, això és sinònim de desenes de joves a la recerca del selfie de torn. Al marge de futbolistes i representants d’altres seccions, o del mateix president Joan Laporta, també hi van assistir alguns vips.

Hi havia la Trinca en ple. Costa tornar a veure’ls junts, però Miquel Àngel Pascual i Josep Maria Mainat van voler donar suport a l’actual director del projecte audiovisual del Barça, Toni Cruz. Al seu costat, Xavier Sardà i el seu germà i propietari de la sala Luz de Gas, Fede Sardà. L’abraçada d’aquest últim amb Laporta encara ressona a l’antiga torre Agbar. Tampoc s’ho va perdre la periodista Mònica Terribas, que hi va acudir com a mare del seu fill futbolista, el Marc; el també periodista, executiu i gran tertulià Jordi Bosch, i Rafa Márquez i la seva sempre elegant dona i model, Jaydy Michel. Doncs res, que va ser un èxit i Laporta era feliç.