BARCELONEjant

Dos trios en una setmana

Dos trios en una setmana

Joan Vehils

3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

Si el xef Carles Gaig no hagués sigut cuiner, seria ballarí. Un pot donar fe d’això, però així ho va explicar el seu col·lega Nandu Jubany a la presentació de llibre Les millors receptes de Carles Gaig (Columna), aquest dijous a la Casa del Llibre. "Té una vitalitat fora del comú. És el meu ídol", va afirmar el no menys actiu Jubany. Ells dos, al costat de Joan Roca, un altre dels més grans, van participar en la presentació on aquest últim va dir que no coneix un cuiner més estimat i el va definir com "el Bruce Springsteen de la cuina", tot i que Gaig sigui més dels Rolling i AC/DC.

Doncs això, un trio culinari invencible que observava amb emoció, des de la primera fila Fina Navarro. Gaig és Gaig, però sense Fina seria menys Gaig. I és que la seva dona és vital al restaurant i a la seva vida. Per això, el mateix xef va reafirmar la seva estima per Fina sense oblidar citar el seu equip de treball. Va presentar ’l’acte la periodista gastronòmica Carme Gasull i hi havia el president de l’Acadèmia de Gastronomia, Carles Vilarrubí; el també xef estrellat de Dos Palillos Albert Raurich; el pastisser Christian Escribà; el cocteler Javier de las Muelas; el propietari del restaurant Via Vènet, Pere Monje; el del Bonanova, Adolfo Herrero; i la xef Carme Ruscalleda. No van faltar representants de la seva penya d’amics Els 16 fetges, com Alfonso Rodés, Carlos Piernas i l’actor Jordi Bosch, que continua rebent ofertes al mateix temps que els seus fans reclamen la seva tornada als escenaris després d’un any sabàtic. Pel bé del teatre hauria de tornar ja.

En fi, que la presentació es va allargar, però al final hi va haver temps perquè Carles Gaig pogués disfrutar d’un altre dels seus plaers. O sigui, que es va fumar un puro havà amb un grup d’amics. No n’hi havia per a menys. El llibre és espectacular, les receptes immillorables i les fotos brutals.

Els de Badalona

Dimarts, a Alimentaria, vaig poder observar un altre dels trios del moment. Tots tres són nascuts a Badalona. Un s’ha guanyat per mèrits propis ser molt ric, viatja en helicòpter propi i de cada tres paraules deixa anar dos renecs. Un altre és un emprenedor nat. Tant és així, que va passar d’un lloc al mercat de la Salut el 1982 a tenir per objectiu facturar 300 milions aquest any. El tercer és l’alcalde de moda. Em refereixo a José Elías, Enrique Tomás i Xavier García Albiol.

Doncs sí, escoltar-los et puja la moral. Elías, que ara triomfa com a youtuber explicant la seva experiència personal, lluïa un jersei valorat en 700 euros i presumeix de tenir la seva empresa Audax Renovables a prop de casa seva a Badalona. Enrique Tomás, que acaba de publicar un llibre explicant la seva història personal, no para de crear nous projectes per a la seva ciutat.

Finalment, Albiol s’ha proposat que Badalona sigui, en tan sols quatre anys, la millor ciutat per viure de tota la costa. Doncs sí, tres casos d’èxit que tots junts són capaços de tot...

Dos germans i un matrimoni

Dos dels estands d’Alimentaria que cada any tenen més èxit són els de les empreses familiars i líders als seus sectors Conserves Dani i Noel Alimentària. No és per casualitat: en els dos hi ha des del primer a l’últim dia els seus propietaris. En el de conserves Dani i Josep Sánchez Llibre. Un va ser president de l’Espanyol i ja hi ha molt periquito que li suplica la seva tornada mentre que el seu germà és l’actual president del Foment de Treball. Josep porta dos mandats, però canviaran els estatuts perquè pugui ser reelegit un tercer en un clar senyal que s’estan fent bé les coses. Doncs això, que els dos malgasten simpatia.

Notícies relacionades

Qui també triomfa any rere any és el matrimoni format per Joan Boix i Anna Bosch. Ells, junt amb els seus fills Albert i Xavier, dirigeixen Noel Alimentària, una de les empreses càrnies més exemplars d’aquest país. Fa dos anys van ser reconeguts com a Empresa de l’Any i continuen creixent. El 2024 ja exporten 70 països. Sempre des d’Olot.

A la sortida de la Fira em vaig creuar amb el propietari de la històrica empresa Anxoves de l’Escala, Enric Fanlo. Doncs sí, aquest any el rei Felip també es va parar al seu estand. Al monarca li encanten les anxoves...