Rèplica complicada

La Copa Amèrica de vela ja té a punt la seva mona de xocolata

La creació del pastisser Christian Escribà pesa 30 quilos i després de la presentació s’exposarà a la seva botiga de la Gran Via fins a l’octubre.

La Copa Amèrica de vela ja té a punt la seva mona de xocolata

CRISTINA BUESA

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

La Copa Amèrica de vela ja té llesta una mona de xocolata. El pastisser Christian Escribà, sempre pendent del que passa a Barcelona, va presentar ahir a l’America’s Cup Experience una rèplica del trofeu de la competició esportiva i tecnològica que arrencarà aquest agost a la capital catalana.

Es tracta d’una imponent escultura de 110 centímetres i 30 quilos que se salvarà de ser degustada en els pròxims dies i quedarà exposada a la botiga de la Gran Via fins que finalitzi la competició, a l’octubre. La mona ha suposat tot un repte, ja que la gerra de les 100 guinees està atapeïda de detalls que volien reproduir, ha explicat el mestre artesà en una conversa amb EL PERIÓDICO.

Notícies relacionades

"Són solucions que ens permeten aprendre molt, ja que malgrat que ens van facilitar l’escanejat del trofeu des de l’organització, hem hagut de fabricar més de 10 peces en resina, altres amb termoformats i fins i tot amb resines i gelatines alimentàries", descriu Escribà, entusiasmat. La mona de la Copa Amèrica té un 70% de xocolata negra.

L’aiguamans de plata original és de 1851. Només n’hi ha un i està ben custodiat per l’equip vencedor de l’última edició, que actualment és l’Emirates Team New Zealand. De fet, hi ha una persona que el vigila sempre.