municipal

L’ajuntament anuncia 2.800 actuacions per renovar l’espai públic

El consistori concreta les actuacions del pla de manteniment de 435 milions anunciat a l’octubre. Un total de 180 seran gestionats pels districtes.

L’ajuntament anuncia 2.800 actuacions per renovar l’espai públic

TONI SUST

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Després de convertir el pla Endreça en el seu primer eix de gestió, el govern de Jaume Collboni va anunciar a l’octubre, com una nova fase d’aquest pla, una inversió de 435 milions d’euros en manteniment fins al final del mandat, i un canvi en l’enfocament. La ciutat, va dir llavors la primera tinenta d’alcalde, Laia Bonet, mirarà no només de reparar el que s’ha espatllat, sinó que apostarà per avançar-se a la degradació de l’espai públic mitjançant la prevenció i l’anticipació.

La mateixa Bonet va comparèixer ahir, cinc mesos després, per concretar com s’invertiran els 435 milions del pla de manteniment integral, que, segons va anunciar, es destinaran a 2.800 actuacions en l’espai públic d’aquí a final d’aquest mandat, si bé la programació s’acaba el primer any del següent, el 2028.

Notícies relacionades

Dels 435 milions, 180 seran gestionats pels districtes. Bonet destaca que els districtes precisament són els que coneixen més bé les actuacions que s’han d’efectuar. La primera tinenta d’alcalde va explicar que ha calgut "un gran esforç de concreció" per triar on s’actua i va abundar en la tesi que ja va exposar a l’octubre.

L’objectiu és renovar, no només reparar: "Posem el focus en l’esforç de la renovació, la reparació anticipada, tant si és en ascensors com si és en escales mecàniques o àrees per als gossos. Renovar-los abans que s’hagin de reparar. Evitar el moment en què les coses deixin de funcionar, que és el que acaba generant un impacte negatiu en la ciutadania"..