BCN farà un cens d’edificis amb risc d’incendi després de la tragèdia de València

Els Bombers de Barcelona identifiquen façanes sensibles que es propagui el foc com el que va matar 10 persones el 22 de febrer passat.

BCN farà un cens d’edificis amb risc d’incendi després de la tragèdia de València

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Ajuntament de Barcelona s’ha compromès a elaborar un cens d’edificis d’"alta complexitat" i crear equips d’inspecció per revisar "finques identificades amb risc d’incendi", sense cost per als veïns. Les formacions del consistori van recolzar per unanimitat ahir la proposta que ERC va presentar en la comissió municipal de presidència, tres setmanes després que el foc es propagués en un bloc de València, el calcinés per complet i hi morissin 10 persones.

Actualitzar les instal·lacions

Notícies relacionades

"Ens fa saltar les alarmes. Hem d’evitar-les amb bona prevenció", va pregar Jordi Coronas (ERC), que va posar el focus en les "comunitats amb situació de vulnerabilitat latent, en què hi poden haver instal·lacions elèctriques en mal estat i que poden ser causa d’incendi". La proposició aprovada contempla que es doti "una línia d’ajuts econòmics i administratives per a l’actualització de les instal·lacions a les vivendes i zones comunes dels edificis". Afegeix que les subvencions s’atorguin també per adequar els domicilis al reglament de baixa tensió.

Al seu torn, proposa difondre "una campanya informativa a escala de ciutat per donar a conèixer a la ciutadania quines són les mesures adequades per prevenir incendis".

Temes:

Barcelona Focus