Badalona inspeccionarà 20 empreses més a part de Tenneco

Ferran Falcó, Xavier García Albiol i la regidora Sònia Egea, ahir, a l’Ajuntament de Badalona.

Ferran Falcó, Xavier García Albiol i la regidora Sònia Egea, ahir, a l’Ajuntament de Badalona. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Ajuntament de Badalona ha elaborat durant els últims sis mesos un inventari de les 649 empreses que formen el polígon Badalona Sud i n’ha detectat una vintena que, per la seva activitat, "tenen una incidència ambiental i atmosfèrica directa", ha informat la regidora de Medi Ambient, Sonia Egea (PP), a EL PERIÓDICO. "Ens preocupa que a part de Tenneco hi hagi altres indústries que no estiguin complint la normativa vigent", diu.

Notícies relacionades

Amb el cens d’empreses del polígon a la mà, el consistori ha contractat una empresa perquè faci les inspeccions pertinents. "Busquem un control exhaustiu per assegurar-nos que aquestes empreses no estiguin perjudicant el medi ambient", assenyala la regidora.

El contracte menor que s’ha preparat per dur a terme aquests controls ascendeix a uns 17.300 euros i ja està adjudicat, explica Egea, de manera que les inspeccions començaran immediatament. A tot estirar, "la setmana que ve". "Vull deixar clar que això no vol dir que les 20 empreses siguin contaminants, això s’haurà de veure", matisa la regidora.