urbanisme

Barcelona rebaixa el nombre de pisos de luxe a Can Raventós

El districte de Sarrià-Sant Gervasi accepta la petició de la constructora de baixar de 53 a 49 vivendes en la promoció, paralitzada des de fa uns cinc mesos. 

Barcelona rebaixa el nombre de pisos de luxe a Can Raventós

JORDI RIBALAYGUE

2
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els dos blocs d’apartaments de luxe per alçar sobre els terrenys de l’última masia verge de Sarrià, a Barcelona, comptaran amb menys pisos dels previstos. El districte de Sarrià-Sant Gervasi ha aprovat la petició de la immobiliària Corp per rebaixar les 53 vivendes planificades al jardí de Can Raventós a 49. Al seu torn, també es redistribueix el nombre de places del garatge –s’incrementen per a cotxes i per a bicicletes, disminueixen per a motos–, puja la quantitat de trasters de tres a set, s’introdueixen retocs en forjats i façanes i es divideix la construcció en tres fases. El projecte desperta rebuig en el moviment veïnal del barri i depèn del contenciós interposat per la plataforma Defensem Can Raventós, vist per a sentència. L’organització pensa que els canvis en el permís d’obres s’han despatxat de manera indeguda per la via ràpida.

Els treballs per aixecar els dos edificis de vivendes catalogades d’ecoluxury fa gairebé cinc mesos que estan parats. L’Ajuntament de Barcelona les va aturar l’octubre passat. Llavors, el servei municipal d’arqueologia va reclamar que els promotors controlessin possibles troballes de vestigis al jardí, adjacent a un casalot protegit del segle XIX. La petició ja es va resoldre amb un pla d’intervencions respecte a això; tot i així, els treballs no s’han reprès encara.

El consistori va explicar que la demora es devia que la promotora va plantejar incorporar canvis en el permís d’obres. Corp va presentar la petició el desembre passat i el districte de Sarrià-Sant Gervasi va ratificar la sol·licitud al gener, a l’apreciar que afecten menys del 50% de l’edificació. "L’ajuntament va admetre aquestes modificacions al considerar-se no substancials", expressa el districte, que afegeix que "està previst aixecar la suspensió de les obres ben aviat". En tot cas, la represa dels treballs es manté estancada des de fa ja algunes setmanes.

Defensem Can Raventós qüestiona la rapidesa amb què el projecte s’ha revisat. Rebat que es tracti d’arranjaments menors i creu que s’hauria d’haver estudiat si era pertinent una llicència nova, cosa que hauria suposat un procediment més lent. L’entitat ha apel·lat en contra que els reajustaments s’hagin acceptat. Jutja que no repara la tala d’arbres que es va emprendre l’estiu passat, amb l’inici de les tasques preliminars a la construcció.

Un pis menys per planta

Les demandes de Corp concentren la reducció del nombre d’apartaments al mateix bloc de tres plantes, amb entrada al carrer Bonaplata. Allà baixa de 19 vivendes planificades a 15. Es perd un pis per planta, inclòs el baix. Es deixa intacte l’altre immoble, amb accés des del carrer Fontcoberta.

Notícies relacionades

Al soterrani, les places d’aparcament per a cotxes pugen de 51 a 58 i les de bicicletes, de 54 a 76. En canvi, les reservades per a motocicletes cauen de 52 a 11. A part, també es modifica la forma i la posició de la rampa que uneix les dues places subterrànies.

A més, es redissenya l’accés al baix de l’edifici de Bonaplata: no serà a través d’un jardí interior, sinó des del carrer. Dues vivendes a peu de vorera es fusionen en un únic domicili. Corp no ha respost per ara a les preguntes d’EL PERIÓDICO. Per la seva banda, Defensem Can Raventós manifesta en les seves al·legacions que "crida l’atenció la celeritat" amb què la proposta de la immobiliària ha sigut aceptada.