Escola Teide

Una residència per a estudiants xinesos

L’inversor que va evitar el tancament d’una escola concertada de Viladecans preveu solucionar així la falta d’estudiants que va portar el centre escolar a una situació límit.

Una residència per a estudiants xinesos

gisela boada

1
Es llegeix en minuts
Gisela Boada
Gisela Boada

Redactora

ver +

L’escola concertada Escola Teide de Viladecans (Baix Llobregat) va firmar la setmana passada un acord amb l’inversor xinès Ran Liang per evitar el tancament del centre educatiu, que fins ara estava en mans de la Junta de Pares. El centre, gestionat en un règim de cooperativa de famílies, ja havia fet públic que aquest seria l’últim curs, però la proposta de Liang va aconseguir donar continuïtat al projecte amb la condició que s’hi ensenyi xinès a partir del curs vinent.

No obstant, el problema de la falta de matriculats que va portar l’escola a prendre la decisió d’abaixar les persianes continua vigent, de manera que el nou propietari planeja construir una residència per a estudiants xinesos a les instal·lacions del centre, concretament en un espai on actualment hi ha un hort escolar, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO per fonts de l’escola coneixedores del cas.

Consultades per aquest diari, fonts del Departament d’Educació de la Generalitat asseguren que no s’ha rebut notificació oficial del canvi de titularitat del centre ni d’un altre possible canvi per a l’any següent, ni tan sols sobre el possible tancament abans de l’acord amb Liang. Tampoc tenen constància de la possibilitat que els nous amos construeixin una residència a l’escola, cosa que, d’altra banda, apunten que no entraria dins de la seva competència.

Sobre la delicada situació que travessava el centre, des d’Educació confirmen que sí que es tenia constància del cas, ja que feia anys que l’escola havia perdut concerts per no arribar al mínim d’alumnes per classe.

Respectar el sistema educatiu

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Viladecans estava treballant juntament amb la Generalitat per assegurar places als alumnes del Teide en cas que aquest tanqués el curs vinent, segons expliquen fonts municipals a aquest diari.

Solucionar la falta d’estudiants és un dels reptes que tenen Liang i Xiaobing, la nova directora, per al curs que ve, però no l’únic. Aquest dimarts, la portaveu del Govern de la Generalitat deia desconèixer si el nou titular pretén que l’escola continuï sent concertada o passi a ser totalment privada, cosa que canviaria el règim i les relacions amb Educació. Fonts del centre apunten que Liang optarà per mantenir el Teide Col·legi Internacional –el nou nom del centre– amb un règim concertat, respectant el sistema educatiu català i nodrint-lo amb la cultura xinesa.