medi ambient

L’AMB estudia els canvis a les ZBE que proposa la Generalitat

La vicepresidenta d’Acció Climàtica, Janet Sanz, valora «positivament» la voluntat política de l’Executiu.

L’AMB estudia els canvis a les  ZBE que proposa la Generalitat

MANUEL ARENAS

1
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

Les converses polítiques entorn del projecte de regulació catalana de zona de baixes emissions (ZBE) continuen produint-se després que, tal com va avançar EL PERIÓDICO, el Govern hagi acceptat flexibilitzar la seva regulació per recollir les al·legacions crítiques de grans ciutats catalanes i de la mateixa Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l’administració supramunicipal amb competència sobre la ZBE catalana de referència a les Rondes de BCN.

Notícies relacionades

És en aquest context que van comparèixer ahir davant els mitjans els dos vicepresidents d’Acció Climàtica i Mobilitat de l’AMB, Janet Sanz (Comuns), i Carlos Cordón (PSC), que van participar en una jornada sobre els reptes de la nova directiva europea de qualitat de l’aire.

Preguntats per l’acceptació del gruix d’al·legacions a càrrec del Govern, Sanz va valorar «positivament» la voluntat de l’executiu català en la seva nova proposta de ZBE flexibilitzada en relació amb l’anterior projecte normatiu. Els vicepresidents es van mostrar receptius a la reformulació normativa de la conselleria, tot i que tant Sanz com Cordón es van mostrar molt mesurats en les seves declaracions a l’estar immersos «en negociacions» entorn del text legal amb la Generalitat. Segons van afirmar: «Hem llegit les informacions sobre l’acceptació d’al·legacions als mitjans però no ens n’han informat amb concreció».