Pla municipal de 4 milions per estalviar aigua en centres esportius

Pla municipal de 4 milions per estalviar aigua en centres esportius

NORMA VIDAL / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcalde de Barcelona, el socialista Jaume Collboni, va anunciar ahir la creació d’un fons especial de quatre milions d’euros perquè els equipaments esportius de la ciutat puguin realitzar les adaptacions necessàries per estalviar aigua i ser més eficients per garantir la pràctica esportiva.

Així ho va anunciar ahir en la seva intervenció en el consell de federació extraordinari de la federació del PSC de Barcelona, en el qual va expressar la seva preocupació per un sector que pot ser un dels grans damnificats per la falta de previsió per la sequera, l’esport, i va voler recordar que Barcelona és una de les ciutats que té més pràctica esportiva del món.

L’alcalde barceloní va posar com a exemple que el 73% dels nens de la ciutat practiquen esport escolar o que el 66% de la població adulta afirma que realitza esport.

Amb aquesta mesura, prop de 900 entitats públiques i privades podran aplicar noves mesures per reduir la utilització dels recursos hídrics a les instal·lacions esportives, des de la reducció de la pressió de l’aigua a les dutxes a la instal·lació de sensors, l’automatització de determinats processos de neteja o la millora del reg amb aigua no potable, entre altres coses.

Sector clau per a la salut

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Barcelona vol garantir la pràctica esportiva, federada i de base, en un moment en el qual les mesures aplicades davant la situació d’emergència que afecten la ciutat de Barcelona podria arribar a posar en perill la supervivència d’un sector clau per a la salut de les persones i generador d’ocupació.

Per això, Collboni va dir que, amb càrrec al pressupost del 2024, l’ajuntament posarà a disposició de tots els equipaments públics i privats de la ciutat un fons especial de quatre milions d’euros.