SALA DE CONCERTS

El Molino disposarà d’un espai gastronòmic

L’ajuntament preveu complementar les actuacions amb una oferta culinària, si bé afirma que música i hostaleria tindran espais separats

El Molino disposarà d’un espai gastronòmic

jordi ribalaygue

3
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Molino reobrirà a Barcelona com una sala de concerts que, al seu torn, comptarà amb un espai gastronòmic. No hi ha data encara perquè l’històric teatre de varietats de l’avinguda del Paral·lel aixequi de nou el teló, si bé les bases del concurs que l’ajuntament prepara per cedir l’immoble a una empresa revela que l’oferta culinària complementarà la cultural.

El govern de l’alcalde Jaume Collboni ja va revelar el novembre passat que el recinte que el consistori va adquirir per 6,2 milions d’euros el 2021 es confiarà a la gestió privada perquè proveeixi de programació musical el local, tancat des del 2019 després d’un breu renaixement. L’adjudicació es prolongarà per quatre anys i es podrà prorrogar per un quadrienni més. L’Executiu municipal confia que es converteixi en un punt de referència per a la cançó d’autor, el jazz, el flamenc i la rumba. El que no havia transcendit fins ara és que, a més d’actuacions de petit format, també es podrà degustar la cuina d’El Molino.

El plec de clàusules que el Govern municipal ha redactat per entregar la concessió es troba en període d’exposició pública, en la qual es poden plantejar al·legacions per modificar-lo. Per ara, el document concreta que el teatre reviurà com un "espai cultural amb proposta gastronòmica".

El regidor de Cultura, Xavier Marcé, al·lega que el consistori es veu obligat a incloure l’opció de restauració perquè se cedeix l’immoble sencer, de 1.876 metres quadrats. "I hi ha una cuina enorme al pis superior", explica el regidor. En el mateix sentit, l’adjudicatari estarà obligat a arrendar dos locals del carrer Roser, que formen part de l’edifici.

Marcé recalca que la sala d’actuacions quedarà a la planta baixa, on es disposa de barra, mentre que l’espai gastronòmic se situarà al primer pis. "Seran dos espais separats", comenta el regidor, que remarca que El Molino "no serà un restaurant", un terme que l’ajuntament ha evitat incloure en les condicions per a la concessió. "El promotor té l’opció de tirar endavant la proposta gastronòmica. No és exigible però, si es fa un càlcul econòmic, és inevitable que aparegui en el concurs. Si és intel·ligent, la voldrà incorporar", expressa.

Hibridació

L’oferta musical comptabilitzarà un màxim de 33 punts sobre 100 en l’examen de les ofertes que es postulin per administrar el teatre, mentre que el projecte culinari sumarà 12 punts. Tot i quedant relegada en l’avaluació, les condicions del concurs estableixen que "s’haurà d’acreditar quatre anys d’experiència en el món de la restauració" per presentar candidatura.

Notícies relacionades

També s’exigeix als aspirants que documentin haver obtingut un volum anual de negocis superior als 100.000 euros en un dels tres últims exercicis. El concessionari abonarà un cànon anual fix superior als 20.000 euros a l’ajuntament i un altre de variable, en funció dels ingressos a partir del segon any de gestió. Marcé calcula que els tràmits podrien estar preparats per a la reobertura cap a l’agost.

A més, l’ajuntament tindrà en compte que la cartellera d’El Molino "es relacioni amb el projecte gastronòmic, generant espais d’hibridació entre els diferents estils i la gastronomia". Així mateix, assenyala que s’atorgarà més puntuació a les ofertes que "posin en relació els diferents estils musicals, la idiosincràsia del Paral·lel, la multiculturalitat i la gastronomia" i que "ofereixi una proposta gastronòmica capaç de relacionar el fet artístic amb la restauració", per la qual cosa es refereix a aspectes com els horaris, la distribució de l’espai, la gestió del servei, el tipus de cuina, els productes i la seva presentació.