El ‘tripadvisor’ dels‘sexamagatalls’

El ‘tripadvisor’ dels‘sexamagatalls’

Ana Sánchez

4
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

És un mapa de Barcelona, però es veuen més peus en horitzontal per metre quadrat que a La isla de las tentaciones. Són uns pins que localitzen sexamagatalls, així els anomenen. Amagatalls públics que –donen fe milers de persones– han protagonitzat més flirtejos que Julio Iglesias i l’emèrit junts. Les millors vistes a Conca, garanteixen. Les geolocalitza una web comunitària al Tripadvisor: amb puntuació i comentaris. A Barcelona en destapa 1.700.

Vindria a ser un Google Maps amb confessions escabroses de polígraf deluxe. Hi ha qui assegura haver practicat sexe fins i tot en un emprovador del Zara. Només a Barcelona es recomanen 150 lavabos en què passar a les "postres", ja sigui en bars, llibreries, fins i tot en un Starbucks i el Mercadona. "Després et pots comprar una pizza", sumen al·licients. Els cementiris ja són també un clàssic. "Aquí s’acaba la vida –justifica un usuari–, però també és una oportunitat per començar-la".

Sexamagatall: "És aquell lloc públic on puc tenir relacions sexuals sense que m’enxampin", defineix el Josean. Ell és el Cupido del sexe. "Sí, alguna cosa així", riu. "Porto bastantes persones a l’hort", s’encongeix d’espatlles. Josean G. (prefereix evitar cognoms), 49 anys, és dissenyador web. Fa 15 anys que descobreix picaderos de tot el món des de casa. De Bilbao havia de ser. Fins i tot li ha vingut bé com a currículum en entrevistes de feina, assegura.

El nom de la web no dona peu a subtileses: Mispicaderos.com. El Josean sol parlar de "sexamagatalls" per esmorteir tabús. La idea se li va acudir el 2009. "Apa, ¿i d’això perquè no n’hi ha? –recorda–. Doncs som-hi, m’hi poso jo a fer-ho". Tampoc és que fos un expert, confessa. Amb prou feines uns mesos després, algú el va penjar a xarxes i es va viralitzar. "I va començar a créixer, a créixer...". Quinze anys després, cada vegada va a més, assegura. Fins i tot l’hi han volgut comprar. "Però no vaig poder posar-li preu –recorda–. És una cosa que no puc valorar". I no, no pot viure dels seus picaderos. "Em guanyo uns dinerets amb la publicitat".

1.700 picaderos a Barcelona

La web ja acumula més de 36.400 sexamagatalls arrreu del món: d’Itàlia (4.000) a Mèxic (1.000). Barcelona (1.700) és la segona ciutat més promíscua del rànquing després de Madrid (2.400). Cada pin inclou localització, com arribar, nivell d’intimitat, vots, antecedents sexuals, facècies explícites i fins i tot imatge del Google Street View. Un TripAdvisor del sexe "rapidet".

¿Com funciona? "És la gent la que proveeix d’informació la web –detalla el seu ideòleg–. No t’has ni de registrar ni res". Cada dia pugen entre cinc i 10 troballes. El Josean filtra totes les entrades perquè no surtin noms, números, ubicacions falses. També hi ha sistemes per denunciar, en cas que li passi per alt alguna cosa. "L’últim que volem és molestar a ningú", apunta. "La qualitat del lloc ja és una altra cosa –afegeix–. Són 36.400 picaderos. No em dona la vida per provar-los tots", riu. "Per a això he posat un sistema de comentaris, perquè la gent sàpiga si val la pena el lloc o no".

¿Qui utilitza sexamagatalls? "Jo els vaig pensar sobretot per a la gent jove que té cotxe però no casa –recorda el Josean–. I vas al típic picadero de tota la vida". De seguida es van anar afegint categories no tan típiques: a banda de parcs, pàrquings i descampats, es recomanen cementiris ("mai hi ha gent viva") i molts, molts lavabos. És el que més continua sorprenent el seu creador: "¿La gent entra al lavabo tan sovint?".

Hi ha recomanacions més difícils de creure que les conspiracions contra Trump: sexe darrere de racons de museus, habitacions secrets en centres comercials, topades a la secció de filosofia d’una llibreria. Fins i tot es detallen trams en què algun tren va buit. "¡Però si el lavabo és molt petit! – mou el cap a l’assabentar-se’n l’amo d’un bar recomanat–. És impossible fer coses rares". Doncs sí, l’únic que venen ganes de fer aquí en parella és separar-se. Només apte per a contorsionistes del Cirque du Soleil.

Els jardins més discrets

El parc preferit per aquests amants exprés són els jardins de Mossèn Cinto Verdaguer. Hi ha un racó discret envoltat d’arbustos, diuen, "ideal per a qualsevol hora del dia". (Té més de 700 vots). El carrer més literal seria el dels Petons, tot i que ja fa temps que no es limita als petons. Al fons de l’atzucac hi ha un banquet de pedra que algun recomana per a posturejar en la intimitat. La web descobreix a Barcelona més racons foscos que en una pel·li de Batman: de Montjuïc als espigons, passant per carrerons discrets com el del recinte de l’Escola Industrial, i, fins i tot, sota les escales del Port Olímpic.

Notícies relacionades

No hi ha cap cas a la web–al Josean no li ha arribat, almenys– de parelles multades. Sí que n’hi ha algunes que confessen haver sigut enxampades in fraganti, però no per la poli, sinó per senglars.

També s’hi veu molta habitació per hores, cambres fosques i zones de trobades casuals. "Hi ha tot un món que jo he anat descobrint a poc a poc veient el que em demanen els usuaris", esbufega el Josean. D’aquí ha tret diversos spin off: mapes de cruising, swingers i fins i tot un pequemap, amb recomanacions –aquestes gens fosques– per a pares amb nens. "L’evolució natural de la gent –somriu– que visita molt els picaderos".