OBRES

Construeixen53 pisos a la Trinitat Vella per reallotjar veïns

Construeixen53 pisos a la Trinitat Vella per reallotjar veïns
1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va anar ahir a la Trinitat Vella per assistir a la col·locació de la primera pedra d’una promoció de 53 pisos al 48 del carrer Pare Pérez del Pulgar, que s’emmarca en la reforma que arriba a aquest barri de Sant Andreu amb un retard de més de 20 anys. La part afectada per aquesta remodelació és coneguda com la Trinitat Nord, l’entorn de la presó de la Trinitat.

Notícies relacionades

Les projectades són 53 vivendes que estaran acabades el segon trimestre del 2026, amb un pressupost de 12 milions d’euros, i que estan previstes per al reallotjament de veïns d’edificis de la vorera del davant, al mateix carrer del Pare Pérez del Pulgar.

En total, 129 pisos s’han de dedicar a aquest objectiu: els 53 anunciats, 41 que estaran a finals de 2024 i 35 sense data d’inici, ja que estan pendents que desaparegui del mapa la presó, que a hores d’ara ja havia d’estar tancada i demolida. Però també en això hi ha hagut retard. La previsió és que el centre penitenciari tanqui el 2025, va recordar l’alcalde, que va elogiar la vinculació del barri "amb les reivindicacions veïnals i les dels treballadors".