Collboni aparca el carril bici previst per a la plaça de Catalunya

Collboni aparca el carril bici previst per a la plaça de Catalunya
1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Els promotors de la instal·lació de carrils bici a la plaça de Catalunya hauran de continuar esperant perquè la iniciativa es faci realitat. El govern de Jaume Collboni ha decidit aparcar el projecte, malgrat que està inclòs en els pressupostos participatius, una part dels comptes municipals que es fa servir en funció de propostes ciutadanes i del suport que reben.

La proposta d’obrir carrils bici a la plaça de Catalunya va quedar cinquena entre les més votades a l’Eixample, amb 2.332 vots, i tenia un pressupost de 600.000 euros. Fins i tot es va donar a conèixer que estarien disponibles el 2022.

La qüestió es va anar retardant, i ara ha quedat dins un calaix. Això no significa, diu el govern de la ciutat, que s’hagi descartat el projecte, sinó que queda aparcat, que no es farà en el marc dels projectes vinculats amb els pressupostos participatius per al període 2020-2023.

"Obligat compliment"

Fonts de l’Executiu local afirmen que el seu disseny s’ha de contemplar en el context de la revisió de les rondes de Ciutat Vella oberta pel govern de Collboni. Sigui temporal o definitiu, l’ajornament ha disgustat els seus defensors i Barcelona en Comú.

Notícies relacionades

Així ho va demostrar la Xarxa Veïnal del Raval dimecres en un missatge a la xarxa social X, en què va denunciar que amb la seva decisió el govern de Collboni "incompleix un decret d’alcaldia d’obligat compliment". L’entitat també critica que no s’hagi anunciat una alternativa o nou calendari.

Pels Comuns, qui va ser el regidor de Ciutat Vella Jordi Rabassa va mostrar la seva indignació a la mateixa xarxa social amb un missatge en què recorda que Collboni obliga els ciclistes a circular a peu amb la bici per alguns carrers i considera que es tracta d’unes mesures que van contra la mobilitat sostenible.