Gimnasos on sí que aniràs

Per fi et podràs apuntar al ‘gym’ per no anar-hi «per una bona causa». RockFit dona la teva quota a una oenagé si no hi vas un mes. Aquests són gimnasos per als que odien els gimnasos

Gimnasos on sí que aniràs
5
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

Els propòsits de l’any nou sonen aquí tan suportables com la paternitat de Bertín Osborne. Fins i tot si ets dels que s’apunten cada gener al gimnàs per no anar-hi. Ara pots continuar no fent-ho "per una bona causa", et garanteixen en aquest. "Si no vens un mes –prometen–, donem la teva quota a l’ONG que tu ens diguis". I a continuar comentant des del sofà el vestit de la Pedroche sense remordiments.

Més que un gimnàs, sembla que t’has colat en una pantalla de Mario Bros. Es veuen murs, cordes, clots, barrancs, rampes relliscoses. Fins i tot Froilán faria aquí esquats sense voler. RockFit (Mèxic, 5, al costat de la plaça d’Espanya) es va fer viral tot just obrir com a "gimnàs per a ganduls". La meitat dels seus clients eren dels que només trepitjaven el gym per intentar donar-se de baixa. Ara no perdonen ni un dia. "El 100% dels nostres clients venen", assegura el CEO, Javier Beltrán. És una barreja d’escape room en malles i videojoc en viu. Entrenaments amb jocs personalitzats. "Enganyem la gent perquè faci esport", riu. "Un gimnàs –defineix– per als que odien els gimnasos".

Avui comences per "la via de Thor", t’indiquen com si entrenessis a la Marvel. I t’assenyalen un martell a 4 metres i mig d’altura. Arribes a dalt amb la mateixa cara de pànic que si busquessis pis de lloguer a Barcelona. "Amb por –somriu Javi- és més efectiu l’entrenament". Acabaràs posturejant arran de sostre sense suors fredes. Hi ha 400 jocs a triar: tant et llances en una corda a l’estil Indiana Jones com grimpes a l’estil Marichalar. (Així van batejar un dels seus exercicis a les xarxes: cal escalar amb una sola mà). "He muntat el gimnàs al qual m’agradaria anar", s’encongeix d’espatlles el CEO. Doncs sí, se’l veu més en forma que fa dos anys.

No és l’únic lloc on intentar (aquest any de veritat) rebaixar en malles l’excedent nadalenc. A aquestes alçades del fitnes, es poden suar els torrons fins i tot volant. Aquests són els entrenaments més originals de Barcelona.

¿Que t’enfiles per les parets? A Onair (Pere IV, 99) t’ensenyen a fer-ho sense partir-te la crisma. És una escola de dansa aèria: "L’art de ballar i volar", que diuen ells. A SouLivre (Vilamarí, 37, Llull, 68) fins i tot t’ensenyen a fer el Superman. Literalment: t’entrenes volant, enganxat a elàstics que pengen del sostre. Bungee up, li diuen. Es podria traduir com fer pònting cap amunt. No és la seva única activitat digna d’obrir la boca. També fan Power Jumping (coreografies sobre llits elàstics individuals) i fins i tot acropilates aeri (penjat en una tela en suspensió). "Ideal per descomprimir les vèrtebres de l’esquena", promet la instructora voladora, Denise Bragueto. "Millora flexibilitat i força".

¿Vols córrer amb més lleugeresa que la Pantoja al veure un inspector d’Hisenda? Els Midnight Runners han arribat a reunir més de 300 corredors de carrer per Barcelona. Ronden de nit pels carrers amb motxilles-altaveu i acaben entre cerveses. És una moda multitudinària que s’ha estès per 18 països. Surten dilluns (9 km) i dimecres (5-6 km). "Som aquí per passar-ho bé –prometen–, explorar la ciutat d’una forma diferent i fer una festa".

Els dimarts i dijous toca la #mareaAzul dels Fun Runners. També ofereixen gratis dos dies d’entrenament de carrer. Ja hi ha fins i tot Moonrunners que troten sota la lluna plena, Sunrise Runners que corren a trenc d’alba i fins i tot runners cervesers: Beer Runners.

¿El que vols és agafar un bon pedal? Puja a una bici indoor de Lapse Studios (Diagonal, 606) o Love Cycle (Via Augusta, 10). El més probable és que acabis agitant la tovallola a l’aire com si estiguessis de casament. Pedales amb música disco, esclats halogenats, pujada comunal. Et vindrien ganes de demanar-te una copa si et quedés alè per parlar. Les anomenen "festes càrdios". Cycling motivacional: els coaches deixen anar frases a l’estil xerrada TED mentre et fan suar.

Als jardins de Vil·la Cecília, a Sarrià, ara es fan classes de P13Fit. Ho anomenen "el nou zumba". És un invent de Pinto, l’exporter del Barça. Es balla saltant a corda. Tot alhora, sí. Com si te n’anessis a la disco amb Rocky Balboa. En una classe intensa, prometen, pots cremar 1.000 calories. Hi ha sessions divendres i diumenge . El preu és bastant simbòlic: 3 euros.

La teràpia del rebot

També es poden trobar un parell de clubs on fer el cangur. Kangoo Jumps, denominen aquest esport esmorteït. "La teràpia del rebot", l’han batejat per internet. Juraràs que t’has colat en un after: música de pujada, cares desencaixades, gent clavant pots com si no hi hagués demà. Jump It BCN té classes dimarts i dijous i esdeveniments de diumenge. Infinity Jump&Fit fa sessions dimecres i caps de setmana. T’enfundes unes "botes de rebot" i et poses a saltar com si t’hagués tocat la loteria. I no deixa cruiximents.

Al costat de Les Barres de la Barceloneta –un fibrós hot espot de cal·listènia davant l’espigó del Gas–, s’entrena els dissabtes jugant al mocador i a l’estira-i-arronsa. Jocs de nens de pati d’escola, penses somrient abans de provar-ho. Als cinc minuts, els estàs comparant amb El sergent de ferro. Ho han batejat com a drillertraining. "S’emmascara el patiment dins d’un joc", descobreixes ja tard.

Notícies relacionades

Per Gràcia fa anys que s’estén un rumor: diuen que hi ha un estudi de fitnes que et fa créixer: Gyrotonic Barcelona Gràcia (Martínez de la Rosa, 12). Des de la porta es veuen màquines rústiques amb politges en què t’imagines estirant-te al poltre de tortura medieval. "Tan increïble com nedar fora de l’aigua", comparen els seus acòlits. Ho solen descriure com una barreja de dansa, natació, ioga i taitxí.

¿Que no tens temps per anar al gimnàs, dius? Atreveix-te a dir-ho a Magali Dalix: fa gairebé dues dècades que fa suar triunfitos i influencers. La sala Magali (Bori i Fontestà, 5) va ser el primer gym boutique d’Espanya. "El mètode que va revolucionar Operación Triunfo", recorda a la seva web. La seva fórmula d’entrenament: "30 minuts de pura adrenalina". Mai hauries cregut que mitja hora durés tant.