David Muñoz diu que no tanca Goxo, només el "trasllada"
L’establiment de l’hotel NH Collection Constanza ha deixat de ser operatiu, a l’espera d’una nova ubicació abans de l’estiu
El Goxo de Barcelona, el primer restaurant de David Muñoz fora de Madrid, ha tancat les seves vidrades portes a l’Hotel NH Collection Constanza després de dos anys. Però no és un adeu a la ciutat, en paraules del cuiner, sinó un fins després. "No tanquem Goxo, el traslladem", explica de manera tan breu com contundent. "Goxo seguirà a Barcelona, amb delivery i local fix", assegura.
Goxo és un concepte amb origen pandèmic, que tant a Madrid com a Barcelona va prendre impuls sota l’epígraf de menjar per emportar-se.
A Barcelona, a més, se li va destinar un espai en un hotel gràcies a les facilitats ateses per la cadena NH, que a Madrid, a l’Eurobuilding, ha allotjat fins ara el triestrellat Diverxo, també d’immediat trasllat: obrirà durant el 2024 a la urbanització La Finca, a Pozuelo de Alarcón, en un local amb 1.900 metres quadrats.
A la capital seguiran en marxa Streetxo i Ravioxo i, circulant per Espanya, les foodtrucks.
El Goxo, fins ara, estable, va tenir com a comesa l’"alta cuina vestida de fast food" i va generar la tardor del 2021 pacients cues per poder accedir a una de les taules d’aquell escenari vermell i negre, segons els colors corporatius.
En l’oferta, els udon amb un suquet singapurès, la lasanya Mumbai, estrella deliverenca; l’olla Hong Kong-Madrid o el pollastre fregit "hipercruixent", en augmentatiu de Muñoz.
Safates de menjar amb molts passaports per embrutar els dits, dispensada a mitges entre els rituals d’un restaurants i els inconvenients del menjar ràpid.
Segons explica el cuiner, el projecte tenia data de caducitat: "Goxo a NH sempre va ser temporal. Ho vam explicar des del primer moment. De fet, no es va invertir res en el local ni en la infraestructura. La nostra intenció sempre ha sigut buscar una altra ubicació".
¿I quan arribarà el Goxo ressuscitat? "Segurament abans d’estiu estarem operatius de nou". Però ja no allotjats en un NH, segueix.
Notícies relacionadesA la recerca de local, el xef no vol marxar de Barcelona, on sempre l’han temptat per ubicar altres dels seus negocis, continuació dels existents a Madrid o per establir fórmules inèdites.
Aquest 2023 ha sigut un any agitat per al cuiner madrileny, i l’any 2024 no ho serà menys: la seva parella, Cristina Pedroche, va donar a llum la Laia i a Mèxic els seus col·legues de professió li van entregar, per tercera vegada, el ceptre com a millor xef del món. Comencen, ara mateix, els dies de mudança.
- El temps Desembre es complica a Catalunya: pluges, borrascas i la incògnita de la neu per Nadal
- Concurs 55 candidats estrella de tot el món opten a dissenyar el Liceu Mar
- Tradicions amb encant El poble de Catalunya que té un pessebre vivent de més de 200 persones: dia, horari i entrades
- Lloc recomanat El petit poble de Tarragona que 'National Geographic' considera "una obra d'art"
- Platja El pacífic poble a només 15 minuts de Santa Coloma de Gramenet: espectacular
- Hostaleria Abaixa la persiana el restaurant de Pep Guardiola: últims dies
- Pla del Govern Catalunya renovarà 20 barris degradats amb una inversió total de 412 milions
- Previsió meteorològica Catalunya reactiva els seus plans davant inundacions davant les intenses pluges previstes per a aquest divendres i dissabte
- Premi Cotxe de l’Any dels Lectors El Kia EV3, guanyador del Premi Cotxe de l’Any dels Lectors
- Nostàlgia mil·lennista La revista ‘SuperPop’ torna als quioscos amb una edició especial de Rosalía
