David Muñoz diu que no tanca Goxo, només el "trasllada"
L’establiment de l’hotel NH Collection Constanza ha deixat de ser operatiu, a l’espera d’una nova ubicació abans de l’estiu
El Goxo de Barcelona, el primer restaurant de David Muñoz fora de Madrid, ha tancat les seves vidrades portes a l’Hotel NH Collection Constanza després de dos anys. Però no és un adeu a la ciutat, en paraules del cuiner, sinó un fins després. "No tanquem Goxo, el traslladem", explica de manera tan breu com contundent. "Goxo seguirà a Barcelona, amb delivery i local fix", assegura.
Goxo és un concepte amb origen pandèmic, que tant a Madrid com a Barcelona va prendre impuls sota l’epígraf de menjar per emportar-se.
A Barcelona, a més, se li va destinar un espai en un hotel gràcies a les facilitats ateses per la cadena NH, que a Madrid, a l’Eurobuilding, ha allotjat fins ara el triestrellat Diverxo, també d’immediat trasllat: obrirà durant el 2024 a la urbanització La Finca, a Pozuelo de Alarcón, en un local amb 1.900 metres quadrats.
A la capital seguiran en marxa Streetxo i Ravioxo i, circulant per Espanya, les foodtrucks.
El Goxo, fins ara, estable, va tenir com a comesa l’"alta cuina vestida de fast food" i va generar la tardor del 2021 pacients cues per poder accedir a una de les taules d’aquell escenari vermell i negre, segons els colors corporatius.
En l’oferta, els udon amb un suquet singapurès, la lasanya Mumbai, estrella deliverenca; l’olla Hong Kong-Madrid o el pollastre fregit "hipercruixent", en augmentatiu de Muñoz.
Safates de menjar amb molts passaports per embrutar els dits, dispensada a mitges entre els rituals d’un restaurants i els inconvenients del menjar ràpid.
Segons explica el cuiner, el projecte tenia data de caducitat: "Goxo a NH sempre va ser temporal. Ho vam explicar des del primer moment. De fet, no es va invertir res en el local ni en la infraestructura. La nostra intenció sempre ha sigut buscar una altra ubicació".
¿I quan arribarà el Goxo ressuscitat? "Segurament abans d’estiu estarem operatius de nou". Però ja no allotjats en un NH, segueix.
Notícies relacionadesA la recerca de local, el xef no vol marxar de Barcelona, on sempre l’han temptat per ubicar altres dels seus negocis, continuació dels existents a Madrid o per establir fórmules inèdites.
Aquest 2023 ha sigut un any agitat per al cuiner madrileny, i l’any 2024 no ho serà menys: la seva parella, Cristina Pedroche, va donar a llum la Laia i a Mèxic els seus col·legues de professió li van entregar, per tercera vegada, el ceptre com a millor xef del món. Comencen, ara mateix, els dies de mudança.
- Smart City Expo Regenerar la zona nord de l’Hospitalet costarà 350 milions
- Pluges torrencials El temporal descarrega amb força a Catalunya: carreteres i línies de tren tallades i mig centenar de vols cancel·lats
- Feina La polèmica mort d’un jove de 26 anys que va treballar 80 hores en una setmana commociona Corea del Sud
- Ruptura amb el Govern Junts salva del bloqueig lleis vinculades al desemborsament milionari dels fons UE
- Previsió meteorològica Alerta en aquestes comarques de Catalunya per pluges torrencials: a quina hora arribaran les precipitacions
- Clàssics infal·libles Nostàlgia gastronòmicaa Barcelona
- Barcelona, protagonista Porta i Bermúdez, renovadors de la marca BCN
- Medi ambient El Govern fitxa l’assessoria del port de Rotterdam per al Prat
- RESTAURACIÓ Les terrasses de la plaça del Sol podran obrir fins a la una
- Smart City Congress L’ús compartit de bicicletes genera 305 milions anuals
