David Muñoz diu que no tanca Goxo, només el "trasllada"
L’establiment de l’hotel NH Collection Constanza ha deixat de ser operatiu, a l’espera d’una nova ubicació abans de l’estiu

El Goxo de Barcelona, el primer restaurant de David Muñoz fora de Madrid, ha tancat les seves vidrades portes a l’Hotel NH Collection Constanza després de dos anys. Però no és un adeu a la ciutat, en paraules del cuiner, sinó un fins després. "No tanquem Goxo, el traslladem", explica de manera tan breu com contundent. "Goxo seguirà a Barcelona, amb delivery i local fix", assegura.
Goxo és un concepte amb origen pandèmic, que tant a Madrid com a Barcelona va prendre impuls sota l’epígraf de menjar per emportar-se.
A Barcelona, a més, se li va destinar un espai en un hotel gràcies a les facilitats ateses per la cadena NH, que a Madrid, a l’Eurobuilding, ha allotjat fins ara el triestrellat Diverxo, també d’immediat trasllat: obrirà durant el 2024 a la urbanització La Finca, a Pozuelo de Alarcón, en un local amb 1.900 metres quadrats.
A la capital seguiran en marxa Streetxo i Ravioxo i, circulant per Espanya, les foodtrucks.
El Goxo, fins ara, estable, va tenir com a comesa l’"alta cuina vestida de fast food" i va generar la tardor del 2021 pacients cues per poder accedir a una de les taules d’aquell escenari vermell i negre, segons els colors corporatius.
En l’oferta, els udon amb un suquet singapurès, la lasanya Mumbai, estrella deliverenca; l’olla Hong Kong-Madrid o el pollastre fregit "hipercruixent", en augmentatiu de Muñoz.
Safates de menjar amb molts passaports per embrutar els dits, dispensada a mitges entre els rituals d’un restaurants i els inconvenients del menjar ràpid.
Segons explica el cuiner, el projecte tenia data de caducitat: "Goxo a NH sempre va ser temporal. Ho vam explicar des del primer moment. De fet, no es va invertir res en el local ni en la infraestructura. La nostra intenció sempre ha sigut buscar una altra ubicació".
¿I quan arribarà el Goxo ressuscitat? "Segurament abans d’estiu estarem operatius de nou". Però ja no allotjats en un NH, segueix.
Notícies relacionadesA la recerca de local, el xef no vol marxar de Barcelona, on sempre l’han temptat per ubicar altres dels seus negocis, continuació dels existents a Madrid o per establir fórmules inèdites.
Aquest 2023 ha sigut un any agitat per al cuiner madrileny, i l’any 2024 no ho serà menys: la seva parella, Cristina Pedroche, va donar a llum la Laia i a Mèxic els seus col·legues de professió li van entregar, per tercera vegada, el ceptre com a millor xef del món. Comencen, ara mateix, els dies de mudança.
- Entrevista Carla Simón: «La meva mare va deixar l’heroïna i em va tenir a mi, tot i que després va arribar la putada de la sida»
- Restauració Tanquen una desena de bars i restaurants de la Costa Brava després del suïcidi del propietari
- Accident a Portugal Almenys 15 morts i 18 ferits al descarrilar un funicular a Lisboa
- Un crim sense resoldre 24 anys desprén L’ADN del jersei d’Helena Jubany obre la porta a un judici
- Tornada a l’ESCOLA Un de cada tres alumnes catalans necessita una atenció educativa especial
- Abans de l'amnistia L'Advocat General de la UE proposa avalar el suplicatori que Llarena va cursar contra Puigdemont i Comín
- Crisi habitacional El ‘boom’ de lloguer d’habitacions a Barcelona multiplica les «pràctiques abusives», alerten els administradors
- Incident Una avaria a l'avió obliga Sánchez a cancel·lar el seu viatge a París
- Consell Executiu El Govern llança la primera convocatòria de la llei de barris per recuperar zones degradades
- Després de quatre anys en política Jaume Giró deixa Junts i la seva acta al Parlament per discrepàncies amb la direcció del partit