David Muñoz diu que no tanca Goxo, només el "trasllada"
L’establiment de l’hotel NH Collection Constanza ha deixat de ser operatiu, a l’espera d’una nova ubicació abans de l’estiu

El Goxo de Barcelona, el primer restaurant de David Muñoz fora de Madrid, ha tancat les seves vidrades portes a l’Hotel NH Collection Constanza després de dos anys. Però no és un adeu a la ciutat, en paraules del cuiner, sinó un fins després. "No tanquem Goxo, el traslladem", explica de manera tan breu com contundent. "Goxo seguirà a Barcelona, amb delivery i local fix", assegura.
Goxo és un concepte amb origen pandèmic, que tant a Madrid com a Barcelona va prendre impuls sota l’epígraf de menjar per emportar-se.
A Barcelona, a més, se li va destinar un espai en un hotel gràcies a les facilitats ateses per la cadena NH, que a Madrid, a l’Eurobuilding, ha allotjat fins ara el triestrellat Diverxo, també d’immediat trasllat: obrirà durant el 2024 a la urbanització La Finca, a Pozuelo de Alarcón, en un local amb 1.900 metres quadrats.
A la capital seguiran en marxa Streetxo i Ravioxo i, circulant per Espanya, les foodtrucks.
El Goxo, fins ara, estable, va tenir com a comesa l’"alta cuina vestida de fast food" i va generar la tardor del 2021 pacients cues per poder accedir a una de les taules d’aquell escenari vermell i negre, segons els colors corporatius.
En l’oferta, els udon amb un suquet singapurès, la lasanya Mumbai, estrella deliverenca; l’olla Hong Kong-Madrid o el pollastre fregit "hipercruixent", en augmentatiu de Muñoz.
Safates de menjar amb molts passaports per embrutar els dits, dispensada a mitges entre els rituals d’un restaurants i els inconvenients del menjar ràpid.
Segons explica el cuiner, el projecte tenia data de caducitat: "Goxo a NH sempre va ser temporal. Ho vam explicar des del primer moment. De fet, no es va invertir res en el local ni en la infraestructura. La nostra intenció sempre ha sigut buscar una altra ubicació".
¿I quan arribarà el Goxo ressuscitat? "Segurament abans d’estiu estarem operatius de nou". Però ja no allotjats en un NH, segueix.
Notícies relacionadesA la recerca de local, el xef no vol marxar de Barcelona, on sempre l’han temptat per ubicar altres dels seus negocis, continuació dels existents a Madrid o per establir fórmules inèdites.
Aquest 2023 ha sigut un any agitat per al cuiner madrileny, i l’any 2024 no ho serà menys: la seva parella, Cristina Pedroche, va donar a llum la Laia i a Mèxic els seus col·legues de professió li van entregar, per tercera vegada, el ceptre com a millor xef del món. Comencen, ara mateix, els dies de mudança.
- El restaurant preferit de Lamine Yamal
- Primera fase Així serà la futura Fira a Montjuïc: inici d’obres el 2026 i arquitectes internacionals i locals
- Gestió hídrica Els pantans de Catalunya arriben al 44,71% de la seva capacitat gràcies a les últimes pluges
- Multimilionari José Elías: «Si no vens, la resta no té sentit»
- Lluís Llach: "El primer racisme de l'ésser humà és envers la seva mateixa raça, que és la dona"
- Previsió meteorològica La borrasca Laurence activa diversos avisos per acumulació de pluja a Catalunya per aquesta setmana
- La Figa Dolça de Figueres treu a la llum el nou Troissant amb tres banyes
- «La revolució digital endarrerirà la lluita climàtica»
- Gestió hídrica Els pantans de Catalunya arriben al 44,71% de la seva capacitat gràcies a les últimes pluges
- A Catalunya arribaran entre 20 i 30 Govern central i Junts pacten limitar el nombre de menors migrants destinats a Catalunya