BCN viu una intensa Nit de Cap d’Any de celebracions i control policial

120.000 persones es van congregar a Montjuïc per veure el xou de pirotècnia i drons. Un jove va morir en un xoc en la Ronda Litoral

BCN viu una intensa Nit de Cap d’Any de celebracions i control policial

GERMÁN GONZÁLEZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona va donar la benvinguda a 2024 amb una llarga nit de celebracions, iniciada amb l’espectacle de pirotècnia i drons que va tenir lloc l’avinguda de Maria Cristina i va atraure a més de 120.000 persones.

Un ampli dispositiu de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra van controlar aquesta zona, que malgrat les aglomeracions no va registrar incidències destacades.

En el moment del canvi d’any, 470 drons van dibuixar els 12 grans de raïm al cel, al so de les campanades marcades per la pirotècnia. Després del multitudinari xou, moltes persones es van desplaçar a altres festes de cap a cap de la ciutat. Restaurants i locals d’oci es van omplir tant de barcelonins com de la gran afluència turística que va omplir els hotels del centre de la ciutat.

Durant tota la nit Mossos i Guàrdia Urbana van intensificar la seva presència en el centre de la ciutat i el litoral en un ampli operatiu de seguretat i controls d’alcoholèmia i drogues.

A les sis del matí va tenir lloc en la ronda Litoral un accident mortal en sentit Besòs, al districte de Ciutat Vella, quan un vehicle amb cinc ocupants va xocar contra elements fixos del vial. Un dels passatgers, de 21 anys va perdre la vida, una altra persona va quedar ferida greu, dos de menys greus i una altra va ser donada d’alta.

Balanç a Catalunya

En el conjunt de Catalunya ,un total de 3.186 efectius dels Mossos d’Esquadra van treballar en Final d’Any dins del dispositiu de seguretat del Departament d’Interior, que va incloure 626 efectius a les carreteres, amb 85 controls d’alcohol i drogues.

Els Mossos van detenir 35 persones (la meitat que fa un any), de les quals 12 es van deure a delictes relacionats amb la violència masclista o en l’àmbit domèstic.

Notícies relacionades

En total van efectuar 1.401 lectures d’alcoholèmia i es va denunciar a 51 conductors per via administrativa i 24 per via penal. Durant els controls també es van realitzar 18 lectures per drogues, 14 de les quals van resultar positives.

El telèfon d’emergències 112 va rebre 5.943 trucades durant la Nit de Cap d’Any, un 78% a la província de Barcelona. La gran majoria van ser per alertar d’incidents relacionats amb les celebracions de la nit.