Els pàrquings municipals es convertiran en ‘hubs’ de mobilitat

Un cotxe surt del pàrquing municipal de la plaça de les Glòries, ahir.

Un cotxe surt del pàrquing municipal de la plaça de les Glòries, ahir. / SANTIAGO BARTOLOMÉ

1
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

Els aparcaments municipals de Barcelona inicien una remodelació progressiva per convertir-se progressivament en hubs de mobilitat. Després d’una de llarga de tres anys, l’ajuntament va aprovar el mes passat el canvi legal que permet incorporar zones logístiques i serveis a tots els estacionaments de la ciutat. I ara materialitza el nou rumb amb diverses adjudicacions.

D’una banda, el 2014 es començaran a instal·lar lockers als 43 garatges oberts al públic per recollir o tornar compres online les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. També es doblaran els minicentres de distribució sostenible de paqueteria. I de l’altra, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, el consistori ha encarregat els estudis per adaptar quatre instal·lacions de la xarxa al nou concepte hub: Ciutat del Teatre, Moll de la Fusta, Marina Port i Plaça Navas. S’estrenaran el 2026, seguint l’estela de tres més que ja estan en obres.

Click & Collect

Notícies relacionades

La primera mesura serà la que arribarà a més ciutadania, a l’expandir-se la recollida de comandes d’e-commerce a tota la xarxa d’estacionaments de rotació de l’empresa pública B:SM. La capil·laritat –cobreix els 10 districtes–, l’horari continuat i la vigilància permanent són els principals avantatges competitius d’aquest servei, en especial de nit. Actualment ja hi ha casellers d’Amazon i altres operadors en 33 dels 43 aparcaments, instal·lats en virtut de la prova pilot. L’any que ve començaràl’ampliació d’aquests punts, anomenats Click & Collect, i l’expansió als deu pàrquings restants.

Els garatges públics també comptaran amb una vintena d’estacions de repartiment de mercaderies, anomenades unitats CDUM, després d’assajar aquesta estratègia en vuit equipaments. Es tracta de petits magatzems on les furgonetes de paqueteria dipositen tot un carregament de comandes dirigides a veïns de la zona.