Conflicte laboral

La vaga acaba: el Bicing torna avui al servei

La vaga acaba: el Bicing torna avui al servei

Ángel García Martos

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de vuit dies de vaga i sorolloses concentracions a Sant Jaume, la plantilla del Bicing torna aquest dimecres a la feina, ja que l’empresa concessionària, Pedalem Barcelona, i el comitè d’empresa, van arribar dimarts a la nit a un acord sobre l’increment salarial que aplana el camí per poder renovar el conveni col·lectiu. El final de les mobilitzacions el va ratificar l’assemblea de treballadors en una reunió a la seu de la CGT.

Les dues parts estaven citades dimarts al matí al Departament de Treball. La trobada de dilluns ja va deixar bon sabor de boca. Les posicions s’havien acostat i era qüestió de tancar serrells, sobretot en el que fa referència a l’increment salarial de la plantilla. Així va ser, tot i que els treballadors donen de termini fins a final d’any per comprovar que el promès es compleix. Si no és així, tornaran als carrers i la bicicleta compartida quedarà completament coixa de nou.

Concentració de treballadors del Bicing, la setmana passada, a Sant Jaume /

JORDI BATALLER / ACN
Notícies relacionades

El conveni col·lectiu venç a finals d’any i el que negocien les dues parts té una vigència de cinc anys més, fins a finals del 2028, quan venç la concessió del Bicing, tret que hi hagi pròrroga. El comitè d’empresa reclamava 1.500 euros d’increment anual i l’empresa no arribava a la meitat. Finalment, Pedalem va acceptar un augment escalat que ascendirà a 4.500 euros al final del lustre. També han aconseguit un nou plus de 850 euros anuals els quatre primers anys i 900 el cinquè per al personal que fa carrer, i dos més: de nocturnitat de fins a 310 euros i per als dies festius, de 40 euros.

Amb aquest acord salarial, el camí està molt més aplanat per pactar el gruix del conveni col·lectiu. Les dues parts reprendran el diàleg el 28 de novembre, amb la idea de poder firmar-lo abans que acabi l’any.