Dissenys manga

El passeig de Sant Joan de Barcelona tindrà enllumenat nadalenc per primera vegada aquest any

Barcelona obre la convocatòria d’ajudes per posar llums de Nadal al carrer

¿Quan és el pròxim dia festiu a Barcelona?

El passeig de Sant Joan de Barcelona tindrà enllumenat nadalenc per primera vegada aquest any

Ajuntament de Barcelona

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El passeig de Sant Joan de Barcelona se suma per primera vegada aquest any 2023 a la llista d’espais públics de la capital catalana amb enllumenat nadalenc, segons ha informat el consistori aquest dimarts.

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el contracte per als llums de Nadal a la ciutat per a aquest any, per import de 2.007.980 euros, que inclou la de la licitació de la il·luminació, per primera vegada, del passeig de Sant Joan en el tram entre l’avinguda de Vilanova i la Gran Via de les Corts Catalanes.

En concret, l’adjudicatària de la licitació que ara s’obre es farà càrrec dels serveis de producció, transport, instal·lació, manteniment i desmuntatge de l’enllumenat dels anys 2023-24, de 2024-25 i de 2025-26 per un import de 653.400 euros.

Segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona, el disseny de l’enllumenat d’aquest nou tram pels tres anys el fa l’estudi barceloní Brosmind, que va ser el seleccionat en un concurs convocat per ADI-FAD, apel·la al barri del Fort Pienc i s’inspira en les botigues de manga, el còmic Kawaii i la comunitat xinesa.

Els missatges nadalencs dibuixats dins de finestres de còmic repartides en una distribució romboide sobre la via s’acompanyen amb icones clàssiques nadalenques sobre les voreres.

El disseny de l’enllumenat nadalenc del passeig de Sant Joan «està pensat per ser vist en dues velocitats, la dels vehicles i la de qui va a peu, i des de dos punts de vista diferents, el del veïnat i el del vianant», han destacat.

El contracte per als llums de Nadal del 2023 a Barcelona té un pressupost de 2.007.980 euros i repartits en vuit lots diferents es licita la contractació dels serveis de producció, lloguer, transport, instal·lació, manteniment i desmuntatge de l’enllumenat ornamental nadalenc.

Notícies relacionades

Comprenen els contractes per a la il·luminació nadalenca de les vies afectades per obres de llarga durada, la de les vies compreses en el Foment del comerç als barris, el projecte de recuperació de 60 punts de llums de l’Associació de Comerciants de Trinitat Vella, i el de 10 punts de llums de la Fundació Raval Km.0 a Ciutat Vella.

També els contractes per il·luminar els trams en eixos comercials dels Districtes plaça Urquinaona, avinguda Paral·lel i la Rambla, a més del passeig de Sant Joan; els mercats municipals i els serveis de seguiment i control de la instal·lació, manteniment i desmuntatge de la decoració lluminosa nadalenca durant tota la campanya de Nadal.