Política municipal

El PSC i Junts pacten a Barcelona permetre els hotels «singulars» i el lloguer d’habitacions per dies

El PSC i Junts pacten a Barcelona permetre els hotels «singulars» i el lloguer d’habitacions per dies

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Nou acostament entre el PSC i Junts a l’Ajuntament de Barcelona. Si la setmana passada el partit de Xavier Trias aplanava el camí per poder aprovar la nova taxa de terrasses de la restauració, aquest dimarts s’ha cristal·litzat un entesa per modificar el pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT), en concret, el que fa referència a les llars compartides i la possibilitat de sumar hotels a la ciutat en edificis singulars. El lloguer d’habitacions per dies, en resum. El text acordat en la comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Vivenda parla d’atorgar llicències a aquelles persones que vulguin allotjar un límit de quatre persones per un temps màxim de 31 dies, una cosa que fins ara està prohibida pel mateix PEUAT.

Notícies relacionades

La proposició de Junts ha rebut el vot favorable del PSC, el PP i Vox i el vot contrari de Barcelona en Comú i el PSC. El text parla de «regular una activitat econòmica que permet millorar l’economia familiar sense afectar l’oferta de vivenda». El permís l’ha de sol·licitar la persona que viu a la mateixa vivenda. La proposta, a més, també avala permetre allotjaments turístics amb projectes singulars, fins i tot a l’Eixample i Ciutat Vella, les zones més massificades quant al turisme.

Nova ordenança

Fins que es modifiqui el PEUAT, la proposició reclama aprovar una ordenança per registrar ja les llars compartides en aquests termes. És l’únic punt que el PSC ha exigit modificar Junts en la seva proposició, que instava a actualitzar el PEUAT en un termini de tres mesos.