De 10 h a 12 h

Aturada de taxis aquest dimecres a la Gran Via pel taxista mort en una baralla de trànsit

2
Es llegeix en minuts

El sector del taxi pararà aquest dimecres des de les 10 fins a les 12 hores a Barcelona, amb una ocupació del tram central de la Gran Via, com a mostra de condemna i homenatge al taxista que va morir diumenge després d’una discussió de trànsit amb un motorista. L’ha convocat l’entitat Élite Taxi i també s’hi ha sumat el Sindicat del Taxi de Catalunya.

El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha anunciat aquesta aturada total «simbòlica» i ha detallat que tancaran la Gran Via des del carrer de Bailèn cap a plaça d’Espanya i també ocuparan el passeig de Gràcia des del carrer de Rosselló fins a la Gran Via. «Una vegada tinguem tots els taxis en posició, ens adreçarem cap al passeig de Gràcia entre la plaça de Catalunya i la Gran Via, a la font, on rendirem homenatge al nostre company assassinat», ha explicat.

També ha concretat que només s’atendran serveis urgents, perquè no volen que «aquesta tragèdia quedi impune», i ha assegurat que arribaran fins al final perquè es faci justícia, en les seves paraules.

«Un sol cop amb un guant de moto»

Álvarez ha precisat que els fets van passar durant la matinada de divendres, moment en què van ingressar el taxista en estat crític en un centre hospitalari i es van iniciar les actuacions com un delicte de lesions, i es va deixar el motorista en llibertat després de declarar davant el jutge dissabte.

Des de la mort del taxista diumenge, «les circumstàncies canvien completament perquè no mor per cap patologia prèvia, sinó per les greus lesions causades per l’agressor». «Tenim claríssim que no hi havia intencionalitat de matar-lo, encara que el va pegar amb un sol cop amb un guant de moto, per la qual cosa hi ha intencionalitat d’agredir», ha afegit.

Personació com a acusació particular

Notícies relacionades

Des d’Élite Taxi han sol·licitat l’ingrés immediat a la presó del presumpte agressor i que el jutge li imputi un delicte d’homicidi mitjançant dol eventual, la pena del qual va de 10 a 15 anys. «Defensarem el seu honor fins a les últimes conseqüències, presentant-nos en tot el procediment penal com a acusació particular. A Barcelona s’ha comès un acte criminal contra un company i l’autor està en llibertat», ha conclòs.

Ha volgut enviar un missatge tranquil·litzador als taxistes que viuen situacions de molt estrès a la carretera, ja que la gent està més agressiva i els envaeixen els carrils, i ha recomanat als conductors del sector que «si hi ha alguna enganxada no surtin del cotxe».

Temes:

Taxis