Aturada total

«Justícia per al Carlos»: els taxistes de Barcelona marxen per la mort d’un company

1
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest dimecres els taxistes barcelonins porten a terme una «aturada total» i una marxa lenta pel centre de la ciutat per la mort d’un company, Carlos Ríos, després de produir-se una baralla de trànsit mentre estava en servei.

Amb cartells i crits de «Justícia per al Carlos», els taxistes es mantenen detinguts amb els seus cotxes a la Gran Via de les Corts Catalanes i el passeig de Gràcia de Barcelona, de manera que no és possible circular per la Gran Via al tram situat entre el carrer de Bailèn i la plaça d’Espanya –excepte vehicles d’emergències–, i al passeig de Gràcia la zona afectada és la de la Gran Via amb el carrer de Rosselló.

En aquest acte d’homenatge i protesta també hi són presents els familiars de la víctima, que han agraït el suport per part dels seus companys de professió.

A través d’un comunicat, l’associació professional Élite Taxi ha expressat: «Avui el sector del taxi envia un missatge d’unitat total davant un fet que no s’ha de tornar a repetir, i és per això que fem una crida perquè tot el sector respecti les dues hores d’aturada total».

Així mateix, Élite Taxi ha informat que aquest dimecres s’estan portant a terme «piquets informatius» repartits per les terminals de l’aeroport de Barcelona, estacions de tren i bus, i també en motos que peguen voltes per la ciutat per «informar a tothom» de la seva reivindicació.

El succés

Notícies relacionades

La víctima, el taxista Carlos Ríos, va rebre l’agressió estant de servei, quan va baixar del taxi i un motorista presumptament «li va donar cops i se’l van portar d’urgència a l’Hospital Clínic en estat crític», segons ha informat Tito Álvarez, portaveu d’Élite Taxi, que ha detallat que quan va passar el succés «hi havia un altre taxista darrere que ho va gravar i aquest vídeo està en mans dels Mossos». Tenia 53 anys.

L’associació de taxistes ha assegurat que es personaran en la causa i ha comunicat que «posarà el seu gabinet jurídic a treballar perquè la pena contra aquest assassí sigui la més alta possible». En concret, la discussió amb conseqüències fatals es va produir a l’altura del número 192 de la Travessera de les Corts.

Temes:

Barcelona Taxis