Violent robatori a Barcelona amb la tècnica del ‘matalleó’

CAPTURA VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tècnica del ‘matalleó’ és una forma d’atac o agressió que consisteix a subjectar una persona des de l’esquena i aplicar-li pressió al coll amb el braç, cosa que provoca una disminució del flux sanguini al cervell, i això la porta fins i tot al desmai. Aquesta tàctica és perillosa i comporta riscos evidents per a la persona que l’experimenta.

Es va posar de moda entre els adolescents com a forma de repte, cosa que comportava gran perill de mort per asfíxia. Però també és una tècnica utilitzada pels lladres a qui no els importa utilitzar la força i la violència per aconseguir el botí.

És el que ha passat, de nou, a Barcelona. Malgrat que els Mossos d’Esquadra no han rebut denúncia relacionada amb aquest cas, els agressors han sigut detinguts aquest diumenge, gràcies a les imatges, gravades en un dels carrerons pròxims a la plaça de Sant Jaume de la capital catalana.

Resulta que aquesta plaça és una de les zones més vigilades de Ciutat Vella, ja que és on s’ubiquen tant el Palau de la Generalitat com l’ajuntament.

Notícies relacionades

A les imatges es pot veure com els lladres intenten treure les pertinences a l’home, que sembla estranger, i al veure que aquest se’ls resisteix, no dubten a aplicar-li el perillós mètode del ‘matalleó’ per treure-li tot.

No és la primera vegada que lladres sense escrúpols utilitzen aquesta perillosa clau per desposseir els turistes de les seves pertinences.