A1-156327801.jpg

A1-156327801.jpg / ZOWY VOETEN (EPC)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha portat a terme una campanya d’inspeccions d’ofici aquest octubre a les 22 discoteques que operen a Ciutat Vella, per prevenir riscos durant les festes de Halloween habituals durant el pont de Tots Sants. L’acció realitzada pel districte i la Guàrdia Urbana ha destapat «12 deficiències esmenables» que les sales han de corregir en el termini d’un mes per evitar una ordre de cessament definitiu d’activitat.

Es tracta de carències en cartellera informativa, enllumenat d’emergència, falta de manteniment dels extintors, incompliments en portes d’emergència i sortides d’evacuació, ha detallat el consistori aquest dimecres en un comunicat. En concret es tractaria de set infraccions sobre senyalització i sis de relatives a prevenció d’incendis.

Els 22 establiments en qüestió es concentren bàsicament al Front Marítim, la Rambla i la plaça Reial, tot i que també en menor mesura en carrers interiors del Raval i el Gòtic. Les visites a les instal·lacions s’han portat a terme «en horari d’obertura i amb públic a l’interior» i durant l’hora de tancament per observar in situ el funcionament dels locals.

Senyalització i prevenció d’incendis

Notícies relacionades

La nota municipal remarca que «l’ajuntament vetlla pel compliment de la normativa a 113 discoteques de tota la ciutat», no només en les 22 estudiades, i recorda que la llicència de sala de ball ja és molt exigent. Des de l’any 2019 a tota la ciutat s’han efectuat 632 inspeccions tècniques, concreta el consistori, a més de 108 inspeccions de control d’ofici en locals amb més de 500 persones d’aforament. També es programen campanyes especials per prevenir incidents per la Nit de Cap d’Any i la revetlla de Sant Joan.

Es dona el cas, no obstant, que l’actual actuació per a Halloween coincideix amb l’incendi mortal en dues discoteques de Múrcia aquest octubre, que va acabar amb la vida de 13 persones. Els dos locals sinistrats, anomenats Teatre i Fonda Milagros, operaven sense llicència des del març del 2022.