Gràcia

Arrenquen les obres del nou mercat de l’Abaceria de Barcelona

Arrenquen les obres del nou mercat de l’Abaceria de Barcelona
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona començarà aquesta setmana les obres del nou mercat de l’Abaceria, al districte de Gràcia, ha informat aquest dilluns en un comunicat.

Es tracta d’un projecte de reforma amb el qual es recuperarà «tot l’espai del perímetre» del mercat, uns treballs que comptem amb un pressupost de 22,5 milions d’euros i preveuen una durada de 24 mesos, segons el consistori.

Ha explicat que es guanyaran més de 1.500 metres quadrats d’espai públic amb vegetació, «la principal petició» dels veïns, així com 6.000 metres quadrats destinats al teixit associatiu del barri, entre els quals hi haurà un espai públic a la zona del carrer de la Mare de Déu dels Desemparats, de mida similar a la de la plaça de la Revolució.

Les obres implicaran un canvi del sentit de la circulació a la Travessera de Gràcia entre els carrers de Torrent de l’Olla i Roger de Flor, i un altre al carrer de Ciudad Real, entre la Travessera de Gràcia i Ramón i Cajal.

També quedarà afectada la línia 114 de bus i «puntualment» la del 39 –quan es faci el pas de vianants i l’encreuament de serveis a Torrent de l’Olla– i s’allargarà el carril bici de la Travessera de Gràcia fins al carrer de Montmany.

Nou edifici

La regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil, ha dit que «serà un espai modern i amable, entès com un espai públic, com una nova plaça per a tothom».

Comptarà amb 14.350 metres quadrats de superfície (planta baixa, planta entresolat dividida en dues altures i tres plantes subterrànies), i es recuperarà la imatge de la coberta, que alternarà peces ceràmiques i plaques fotovoltaiques.

Notícies relacionades

El consistori també preveu incloure-hi «nous operadors» que complementin l’oferta de fresc del mercat.

Alguns veïns reclamen un parc

Fa anys que part del veïnat de Gràcia demana a l’ajuntament convertir l’espai que ocuparà el nou mercat de l’Abaceria en una zona verda a l’aire lliure. «A Gràcia no volem més places dures de ciment que siguin una illa de calor. Ha de ser un refugi climàtic. Amb l’emergència climàtica, la gent gran necessitarà espais on trobar-se bé, no perquè hi hagi aire condicionat, sinó perquè hi hagi arbres i aigua que creen un micloclima», van opinar en declaracions a aquest diari des de la plataforma Afectats per l’Abaceria. No obstant, el projecte del nou mercat segueix endavant i les obres començaran aquesta setmana.